Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ - Κοροναϊός : Μαθήματα από την Ασία πρέπει να πάρουν Ευρώπη και Βόρεια Αμερική

ΠΟΥ – Κοροναϊός : Μαθήματα από την Ασία πρέπει να πάρουν Ευρώπη και Βόρεια Αμερική

Η στρατηγική των ασιατικών χωρών είχε μια κομβική διαφορά

Η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ασιατικών κρατών, επιμένοντας στα μέτρα κατά του κοροναϊού και θέτοντας σε καραντίνα οποιονδήποτε έρθει σε επαφή με κρούσμα, προειδοποίησε ειδικός του ΠΟΥ τη Δευτέρα.

Το ευρωπαϊκό τμήμα του ΠΟΥ, που περιλαμβάνει τη Ρωσία, έχει καταγράψει 8.500 θανάτους από κοροναϊό στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, ενώ οι μισές χώρες έχουν βιώσει αύξηση 50% στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον Μάικ Ράιαν, τον κορυφαίο ειδικό έκτακτων αναγκών του οργανισμού.

Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι αρχές της Αυστραλίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας είχαν καταφέρει να μειώσουν την εξάπλωση του ιού, απομονώνοντας τα κρούσματα και θέτοντας τις επαφές τους σε καραντίνα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, σύμφωνα με το Reuters.

Οι πληθυσμοί τους επέδειξαν «υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης» στις κυβερνήσεις τους, οι οποίες κράτησαν τα μέτρα για περισσότερο καιρό.

«Με άλλα λόγια, πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού και συνέχισαν να τρέχουν, επειδή γνώριζαν ότι ο αγώνας δεν είχε τελειώσει, ότι η γραμμή ήταν ψεύτικη. Υπερβολικά πολλές χώρες έχουν τοποθετήσει μια φαντασιακή γραμμή τερματισμού και, μόλις τη διέσχισαν, ενδεχομένως χαλάρωσαν ορισμένες από τις δράσεις τους», εξήγησε ο Ράιαν.

«Οι χώρες της Ασίας, της νότιας Ασίας, του Δυτικού Ειρηνικού που έχουν υπάρξει επιτυχημένες κατά τη γνώμη μου, έχουν συνεχίσει αυτές τις κρίσιμες δράσεις», πρόσθεσε.

Ο γενικός επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους, παρότρυνε τις αρχές να επιμείνουν στη μάχη κατά του ιού που έχει μολύνει 40 εκατ. και έχει κοστίσει τις ζωές σε περισσότερους από 1 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς του Reuters.

«Γνωρίζω ότι υπάρχει εξάντληση, όμως ο ιός έχει δείξει ότι μόλις χαλαρώνουμε τις άμυνές μας μπορεί να «φουντώσει» ξανά με τρομερή ταχύτητα και να απειλήσει νοσοκομεία και συστήματα υγείας», δήλωσε ο Τέντρος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024