Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή : Παλιοί γνώριμοι των Αρχών οι καταδικασθέντες για εγκληματική οργάνωση

Χρυσή Αυγή : Παλιοί γνώριμοι των Αρχών οι καταδικασθέντες για εγκληματική οργάνωση

Τον μύθο του λευκού ποινικού μητρώου, πάνω στον οποίο στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό η πρόταση της εισαγγελέως να δοθεί αναστολή έκτισης της ποινής σε όλους τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες, αποκάλυψε η παρέμβαση της προέδρου του δικαστηρίου.

Να θέσει την εισαγγελέα προ των ευθυνών της επιχείρησε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου γνωρίζοντας επί της ουσίας πως 11 από τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο αλλά αντιθέτως έχουν στην «πλάτη» τους καταδίκες και πολυετείς καθείρξεις.

Μια από τις πιο κραυγαλέες καταδίκες είναι αυτή των δραστών της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν. Στους Λιακόπουλο και Στεργίοπουλο έχουν επιβληθεί ποινές 21 ετών και 5 μηνών για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Είχε προηγηθεί η βαριά καμπάνα δεκαετούς κάθειρξης σε δύο ακόμη μέλη της Χρυσής Αυγής, στον Βασίλη Σιατούνη και τον Αθανάσιο Στράτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού κρίθηκαν ένοχοι για εισβολή σε στέκι αντιεξουσιαστών στα Πετράλωνα το 2008.

Γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ και για ληστείες

Δεν λείπουν όμως και καταδίκες για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Ο εκ των καταδικασθέντων σε κάθειρξη 7 ετών για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος τριών Αιγύπτιων ψαράδων, Δημήτρης Αγριογιάννης, είναι γνώριμος της αστυνομίας καθώς είχε κριθεί ένοχος για ληστεία σε βάρος ενός ανάπηρου ηλικιωμένου καθώς και για υπεξαίρεση.

Τελεσίδικη καταδίκη έχει και ο Νικόλαος Παπαβασιλείου, καταδικασμένος πλέον σε κάθειρξη 6 ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον Δεκέμβριου του 2017 τον είχε καταδικάσει για εμπρησμό ενός καταστήματος, ιδιοκτησίας υπηκόου Καμερούν, στην πλατεία Αμερικής.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, η εισαγγελέας της έδρας θα πρέπει να συμπληρώσει την πρότασή της για χορήγηση αναστολής και για πέντε ακόμη Χρυσαυγίτες που έχουν τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024