Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απόπειρα απόδρασης του δανού εφευρέτη που σκότωσε σουηδή δημοσιογράφο

Απόπειρα απόδρασης του δανού εφευρέτη που σκότωσε σουηδή δημοσιογράφο

Οι Δανοί αστυνομικοί έχουν ακινητοποιήσει τον Πίτερ Μάντσεν σε ένα πάρκο. Ο 49χρονος εφευρέτης, που έχει καταδικαστεί για την άγρια δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ σε υποβρύχιο, απέδρασε από τη φυλακή, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ωστόσο η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και κατάφεραν να τον συλλάβουν

Οι Δανοί αστυνομικοί έχουν ακινητοποιήσει τον Πίτερ Μάντσεν σε ένα πάρκο. Ο 49χρονος εφευρέτης, που έχει καταδικαστεί για την άγρια δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ σε υποβρύχιο, απόδρασε από τη φυλακή, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ωστόσο η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και κατάφεραν να τον συλλάβουν σε απόσταση 500 μέτρων από τη φυλακή.

Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις σε μια προσπάθεια των αστυνομικών να συνεννοηθούν μαζί τους, καθώς ο Μάντσεν απειλούσε ότι είχε στην κατοχή του εκρηκτικό μηχανισμό.

Στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα δανέζικα μέσα ενημέρωσης βλέπουμε τον Μάντσεν πεσμένο στο έδαφος να φορά κάτι που μοιάζει με μια ζώνη εκρηκτικών και ελεύθερους σκοπευτές να τον σημαδεύουν.

Ήταν Αύγουστος του 2017.

Η 30χρονη δημοσιογράφος Κιμ Βαλ πηγαίνει στο υποβρύχιο του Δανού εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν για μια συνέντευξη. Έκτοτε χάνονται τα ίχνη της.

«Μπορώ να φανταστώ ότι νόμιζε ότι θα είχε μια ευχάριστη εμπειρία. Είχε πει στο φίλο της ότι είχε λίγο άγχος που θα ήταν μέσα στο υποβρύχιο αλλά ο φίλος της είπε στο δικαστήριο ότι ένιωσε λίγη ζήλια και ήθελε να πάει μαζί της.»

Η σορός της άτυχης κοπέλας εντοπίζεται λίγες ημέρες αργότερα. Δύτες ανασύρουν από το βυθό της θάλασσας το κομμένο κεφάλι της, κομμάτια από το σώμα της, τα ρούχα και την τσάντα της.

«Κυνική και προγραμματισμένη σεξουαλική επίθεση»

Η ιατροδικαστή εξέταση έδειξε ότι η άτυχη δημοσιογράφος δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό και ότι ο Μάντσεν την είχε μαχαιρώσει στα στήθη και τα γεννητικά όργανα με μαχαιρι ή κατσαβίδι.

Η δικαστής που καταδίκασε τον αδίστακτο Δανό υποστήριξε ότι έχουμε να κάνουμε με μια «κυνική και προγραμματισμένη σεξουαλική επίθεση και μια άγρια δολοφονία μιας γυναίκας».

Ο ίδιος ο Μάντσεν μέχρι να καταδικαστεί του έπεσε πολλές φορές σε αντιφάσεις μέχρι να καταλήξει τελικά στην εκδοχή ότι ο θάνατος της Κιμ Βαλ προκλήθηκε από ατύχημα με διαρροή αερίου.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024