Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Αχιλλέα Τέντα : Ένα έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα

Δολοφονία Αχιλλέα Τέντα : Ένα έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα

Έγινε γνωστός ως ο «σατανικός εραστής», αφού το 2001 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με το στυγερό έγκλημα του άτυχου εμπόρου που είχε διαπράξει μαζί με τη σύζυγο του θύματος που ήταν και ερωμένη του.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά, ο Νικόλας Κωτούλας άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στον παράδρομο του αυτοκινητόδρομου Βόλου – Λάρισας.

Ο 48χρονος άνδρας είχε εκτίσει μέρος της ποινής του και μετά την αποφυλάκιση εργάζονταν ως οδηγός νταλίκας, προσπαθώντας να αφήσει πίσω του την άγρια δολοφονία του Αχιλλέα Τέντα.

Η σύζυγος, ο εραστής και το θέατρο της εξαφάνισης

Απρίλιος του 2002. Η Μαρία Τέντα εμφανίζεται σε τηλεοπτική εκπομπή και με δάκρυα στα μάτια ψάχνει τον άντρα της Αχιλλέας Τέντα, μεγαλέμπορα δερμάτων, που αγνοούνται τα ίχνη του για πάνω 4 μήνες.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο άνδρας της έφυγε από το σπίτι ύστερα από έναν καβγά και δεν ξαναγύρισε ποτέ, αφού ήταν κοινό μυστικό ότι η 44χρονη τότε, απατούσε τον σύζυγό της με τον κατά 12 χρόνια μικρότερο της, Νικόλαο Κωτούλα.

Με πρόσχημα ότι η λευκή BMW του συζύγου της βρέθηκε στο λιμάνι του Βόλου, η Μαρία Τέντα υποστήριζε στην τηλεόραση αλλά και στην αστυνομία ότι ο άντρας την εγκατέλειψε.

Συγγενείς και φίλοι της οικογένειας ωστόσο, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της δημοσίως.

Ακόμα και ο γιος του θύματος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο πατέρας του εγκατέλειψε τη μητέρα του, αφού το βράδυ της εξαφάνισής του, τον βρήκε να κοιμάται στο σπίτι της οικογένειας.

Λίγες ώρες μετά τη μαρτυρία του γιου του, αποκαλύφθηκε και το θέατρο που έπαιζε η Μαρία Τέντα, ως θλιμμένη εγκαταλελειμμένη σύζυγος αφού η αστυνομία συνέλαβε εκείνη και τον εραστή της, Νικόλα Κωτούλα, για τη δολοφονία του άντρα της Αχιλλέα Τέντα.

«Οι σατανικοί εραστές»

Ύστερα από εξαντλητική ανάκριση, οι δυο εραστές ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν τον 58χρονο Αχιλλέα Τέντα μέσα στο σπίτι του στον Αλμυρό.

Η ομολογία της συζύγου του αδικοχαμένου εμπόρου δερμάτων ήταν ανατριχιαστική.

Στη δίκη, οι δυο εραστές έγιναν αντίδικοι, όταν ο Νίκος Κωτούλας ανασκεύασε την ομολογία του δηλώνοντας ότι απλά μετέφερε το πτώμα του αδικοχαμένου 58χρονου και ρίχνοντας τη δολοφονία στην ερωμένη του και σύζυγο του θύματος.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές και καταδικάστηκε μαζί με την ερωμένη του για την άγρια δολοφονία του 58χρονου εμπόρου δερμάτων. Σχεδόν 20 χρόνια μετά, έκλεισε στην άσφαλτο ο κύκλος του αίματος, με το τροχαίο του Νικόλαου Κωτούλα.

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024