Για το αλαλούμ που προέκυψε με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, μίλησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Για το «αλαλούμ» που προέκυψε με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, μίλησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τις τελευταίες μέρες υπήρχε μια πολύ σοβαρή πρόταση για την πιλοτική αρχικά εφαρμογή της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, η οποία είχε σοβαρές ασφαλιστικές δικλείδες και τύγχανε της αποδοχής των έμπειρων επιδημιολόγων της κυβέρνησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και η επιθετική έξαρση της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη τις προηγούμενες ημέρες, σε συνδυασμό με τη ροή των αποτελεσμάτων και την εκθετική αύξηση της πανδημίας, οδήγησαν στον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Προφανώς δεν είναι η σωστή στιγμή για να επιστρέψουν οι οπαδοί στα γήπεδα εξήγησε. «Αυτό θα έδινε το λάθος μήνυμα στην κοινωνία, καθώς είναι ώρα απόλυτου συναγερμού» συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο

«Θα ήταν λάθος μήνυμα»

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς επέστρεψε στο θέμα, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου λέγοντας πως «η βούληση της κυβέρνησης ήταν σιγά σιγά να φέρει προς συζήτηση το ζήτημα της σταδιακής με όρους απόλυτου σεβασμού στη δημόσια υγεία, επαναφορά των φιλάθλων στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ».

«Η Σούπερ Λιγκ παρουσίασε μια πολύ σοβαρή πρόταση, η οποία συζητήθηκε τρεις φορές από την επιτροπή ως την πλέον σοβαρή πρόταση που έχει κατατεθεί ποτέ στην επιτροπή» εξήγησε.

«Το ζήτημα είναι ότι από το αρχικό πλάνο που κατατέθηκε υπήρξε διαβούλευση που συνεχίστηκε έως και χθες το πρωί, όπου υπήρξαν ενδοιασμοί, όχι ως προς την πρόταση, αλλά προς το ποσοστό των φιλάθλων που θα υπάρχουν στα γήπεδα, που αφορά τις περιοχές στο »κίτρινο»» υπογράμμισε.

«Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και με τους όποιους μικρούς ενδοιασμούς η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουμε με το πλάνο, πρώτα με τους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια με δύο αγώνες της Σούπερ Λιγκ για να δούμε πως εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις, όμως όπως είπε «από το απόγευμα εχθές έγινε ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλη πίεση σε σχέση με τα κρούσματα, τα οποία έκαναν ρεκόρ».

«Θα έπρεπε σήμερα την ίδια ώρα που συζητάμε για την ανάγκη που έχουμε να θωρακιστούν τα μέτρα, να φαίνεται ότι κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Αυτό θα ήταν λάθος μήνυμα. Αυτό αξιολόγησε ο πρωθυπουργός, αυτή την απόφαση πήρε και δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr