Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Λίβερπουλ, το VAR και ο Κλάτενμπεργκ

Η Λίβερπουλ, το VAR και ο Κλάτενμπεργκ

Δικαίωμα του καθενός να παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει. Δικαίωμα όμως και όλων των υπολοίπων να βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Και να μην πείθονται από τα «καθρεφτάκια» που κουνά στους ιθαγενείς, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ!

Συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην άλλη άκρη της Ευρώπης και καταγράφηκε από κορυφαία ειδησεογραφικά μέσα όπως ο Independent και το Sky Sports. Ο ποδοσφαιρικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Liverpool, απέστειλε επίσημο αίτημα προς την Premier League ζητώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, να ερευνηθεί ο τρόπος λειτουργίας του VAR στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ με την Εβερτον.

Η βίντεο-τεχνολογία που το ίδιο μεσημέρι ουσιαστικά αλλοίωσε μια αναμέτρηση που παρακολούθησαν τηλεοπτικά, εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο. Ενα ενενηντάλεπτο που δεν αποκλείεται ειδικά φέτος να έχει σημασία ως και για την κουβέντα του τίτλου, μιας και τα Ζαχαρωτά δείχνουν έτοιμα να πλασαριστούν απευθείας στο «κεντρικό τραπέζι» της συζήτησης ακόμη και για την ανάδειξη του επόμενου πρωταθλητή.

Το ντέρμπι έληξε 2-2. Η Λίβερπουλ έχασε τον Βιργίλ Φαν Ντάικ για τους επόμενους οκτώ μήνες (ρήξη χιαστού) από ένα δολοφονικό μαρκάρισμα του Τζόρνταν Πίκφορντ. Και έχασε και τη νίκη μιας και το VAR ακύρωσε ως οφσάιντ ένα καθαρό γκολ του Χέντερσον στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Στη φάση του Φαν Ντάικ το VAR-room δεν ήλεγξε ποτέ αν ο Πίκφορντ έπρεπε να αποβληθεί. Στη φάση του γκολ, ο Σάντιο Μανέ που θεωρητικά υπέπεσε στην παράβαση καλύπτεται εξ ολοκλήρου στην «ευθεία» που έχουμε συνηθίσει. Πιάνεται όμως «εκτεθειμένος» από την 3D τεχνολογία.

Τι ζητά η Λίβερπουλ; Τα αυτονόητα. Απορεί γιατί δεν εξετάστηκε το ενδεχόμενο αποβολής με κόκκινη κάρτα του Πίκφορντ (που δεν είδε ούτε κίτρινη). Ζητά να μάθει πού ακριβώς εντόπισε το VAR-room οφσάιντ τον Μανέ. Και βέβαια, ζητά να μάθει σε ποια στιγμή οι διαιτητές «τεχνολογίας» αποφάσισαν να «παγώσουν» την ευθεία της άμυνας με τον Μανέ για να προκύψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω; Προφανώς. Ο Ολυμπιακός μετά τα Γιάννενα. Και οι επιστολές του προς την ΚΕΔ που έφεραν στο προσκήνιο αυτό που κάποιοι παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Το VAR δεν είναι κάποιο πρόγραμμα που «τρέχει» μόνο του σε κάποιο υπολογιστή, δίχως ανθρώπινη παρέμβαση. Το VAR λειτουργεί από ανθρώπινα χέρια. Εκείνα διαλέγουν τα «πλάνα», εκείνα χαράσσουν τις «γραμμές», εκείνα αποφασίζουν ουσιαστικά τις «συνθήκες» για την παρέμβαση της τεχνολογίας.

Δικαίωμα του καθενός να παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει. Δικαίωμα όμως και όλων των υπολοίπων να βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Και να μην πείθονται από τα «καθρεφτάκια» που κουνά στους ιθαγενείς, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ!

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024