Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγός Διατροφής: Ένα πολύτιμο εργαλείο για την υγεία όλης της οικογένειας

Οδηγός Διατροφής: Ένα πολύτιμο εργαλείο για την υγεία όλης της οικογένειας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, η INTERAMERICAN και το Ινστιτούτο Prolepsis παρουσίασαν για πρώτη φορά τον πληρέστερο Οδηγό Διατροφής, αποκλειστικά στο vita.gr

Πόσα γεύματα χρειαζόμαστε την ημέρα; Τι μας προσφέρει η κάθε κατηγορία τροφίμων και πόσο συχνά τη χρειαζόμαστε; Ποια είναι η επαρκής ποσότητα φαγητού που πρέπει να καταναλώνουμε με βάση την ηλικία μας; Ποιο είναι το ιδανικό εβδομαδιαίο διαιτολόγιο μιας οικογένειας με παιδιά – αλλά και παππούδες; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις απαντήσεις που μπορούμε να βρούμε στον νέο Οδηγό Διατροφής που παρουσιάστηκε αποκλειστικά στο vita.gr από την INTERAMERICAN και το Ινστιτούτο Prolepsis, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής – και τον οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε εντελώς δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή ή παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό για πέντε τυπωμένα αντίτυπα.

«Τι θα φάμε σήμερα;»

Η απάντησή μας σε αυτή την απλή, καθημερινή ερώτηση, εκφράζει τον πολιτισμό μας και κρίνει την υγεία μας, τόνισε η κυρία Αθηνά Λινού,  Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρος Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, μιλώντας στο Vita, στο πλαίσιο της παρουσίασης του πληρέστερου και πλέον σύγχρονου Οδηγού Διατροφής που εκπονήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής PROLEPSIS με την αποκλειστική υποστήριξη της ασφαλιστικής εταιρείας INTERAMERICAN.

Η INTERAMERICAN από τη φύση της αποσκοπεί στο να κάνει τη ζωή των ανθρώπων ασφαλέστερη, μεγαλύτερη σε διάρκεια και καλύτερη! Η διατροφή αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα ευζωίας και ως εκ τούτου, η INTERAMERICAN, σε συνεργασία με έγκριτους οργανισμούς όπως το Ινστιτούτο Prolepsis, αποφάσισε να βρει δρόμους κοινής δημιουργίας για να πετύχει το στόχο της, δηλαδή την ευζωία των ανθρώπων. Η ιδέα, λοιπόν, ήταν να δημιουργηθεί ένας διατροφικός οδηγός για κάθε οικογένεια, αξιοποιώντας και επικαιροποιώντας τους υφιστάμενους οδηγούς διατροφής του Ινστιτούτου Prolepsis.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, η κυρία Αθηνά Λινού, αλλά και ο κύριος Μάρκος Φραγκουλόπουλος, Επικεφαλής του Τμήματος Marketing της INTERAMERICAN μίλησαν στην διευθύντρια του Vita, κυρία Φωτεινή Βασιλοπούλου, σε μια online συζήτηση που μεταδόθηκε αποκλειστικά από την ιστοσελίδα του vita.gr.

Εκεί, αναφέρθηκαν στην αξία της υγιεινής ελληνικής διατροφής, στις παγίδες και τις δυνατότητες που μας ανοίγει ο σύγχρονος τρόπος ζωής για τη φροντίδα της υγείας μας και του πλανήτη, και φυσικά στον νέο Οδηγό Διατροφής για όλη την οικογένεια που διατίθεται δωρεάν για όλους μέσα από την ιστοσελίδα της INTERAMERICAN.

Ένα τραπέζι – Πολλές ανάγκες

Διαβάζοντας τον Οδηγό, ο αναγνώστης μπορεί να ανακαλύψει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να καλύψει τόσο τις δικές του διατροφικές ανάγκες όσο και της οικογένειάς του. Στις 160 σελίδες του Οδηγού μπορεί να βρει πρακτικές απαντήσεις για τη σωστή διατροφή των ενηλίκων και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Ο Οδηγός, στηρίζεται σε προηγούμενες εκδόσεις Οδηγών Διατροφής του Ινστιτούτου Prolepsis, οι συμβουλές των οποίων έχουν υιοθετηθεί από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ως η εθνική άποψη για τη σωστή διατροφή των Ελλήνων.

Για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν σαράντα και πλέον καταξιωμένοι ειδικοί επιστήμονες και πανεπιστημιακοί καθηγητές από διακεκριμένα ιδρύματα, όπως η Ιατρική Σχολή Αθηνών και Κρήτης, το Χαροκόπειο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι μελέτησαν την πιο πρόσφατη σχετική βιβλιογραφία και προχώρησαν σε κριτική ανασκόπησή της για την επιλογή του περιεχομένου του Οδηγού.

Ακούγοντας τη διατροφική μας μνήμη

Όπως τόνισε η Δρ. Α. Λινού  στην online συζήτηση, η στροφή των ελληνικών οικογενειών σε πιο δυτικά μοντέλα διατροφής, με περισσότερο κρέας, ζωικά λιπαρά και τηγανιτές τροφές, είναι ένας από τους λόγους που η χώρα μας έχει απομακρυνθεί από το μεσογειακό μοντέλο διατροφής που επηρεάζει τους δείκτες μακροζωίας. Ωστόσο, συνέχισε, η διατροφική μας μνήμη παραμένει ζωντανή, μέσα από πιάτα όπως τα χόρτα που δεν απαντώνται σε καμία άλλη διατροφή.

Με την κατάλληλη, λοιπόν, καθοδήγηση, όπως αυτή που μας προσφέρει ο εύχρηστος, καλά οργανωμένος, συνοπτικός και κατανοητός Οδηγός Διατροφής, μπορούμε να επιστρέψουμε σε ένα διαιτολόγιο πιο κοντά στην παράδοσή μας, το οποίο δεν θα προστατεύσει μόνο την υγεία μας, προλαμβάνοντας σοβαρές ασθένειες, αλλά και την κουλτούρα μας και τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Ο πλανήτης στο πιάτο μας

Κλείνοντας, ο κύριος Μ. Φραγκουλόπουλος, επισήμανε τη σημασία που έχει η αλληλεξάρτησή μας με ολόκληρο τον πλανήτη. Όπως εξήγησε, τα τρόφιμα που επιλέγουμε να αγοράσουμε, ο τρόπος που τα καταναλώνουμε, η συντήρησή τους πριν και μετά την παρασκευή τους, ο τρόπος μαγειρέματος, τα απορρίμματα που δημιουργούμε, όλα τους επηρεάζουν το οικοσύστημα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Γι’ αυτό και η βιωσιμότητα αποτελεί μία από τις βασικές παραμέτρους που λαμβάνει υπόψη του ο νέος Οδηγός.

Με οδηγό τη διατροφή

Μπορούμε να βρούμε πρακτικές συμβουλές για μια πιο ισορροπημένη διατροφή, πληροφορίες για τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος και κατανάλωσης των τροφίμων, αλλά και ιδέες για νόστιμες και θρεπτικές συνταγές, κατεβάζοντας δωρεάν τον Οδηγό Διατροφής σε ηλεκτρονική μορφή από ΕΔΩ.

Επιπλέον, πέντε τυχεροί θα κερδίσουν τον νέο πλήρη Οδηγό Διατροφής σε έντυπη μορφή, στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση contest@alteregomedia.org μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και παίρνοντας μέρος στην κλήρωση.

Μπορείτε να δείτε τους όρους του διαγωνισμού εδώ.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024