Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή : Αναστολή ποινών για όλους τους καταδικασθέντες πλην Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας

Χρυσή Αυγή : Αναστολή ποινών για όλους τους καταδικασθέντες πλην Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας

Αναστολή ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες - πλην Ρουπακιά, προτείνει η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου τοποθετούμενη επί του σχετικού αιτήματος των καταδικασθέντων.

Αναστολή ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες – πλην Ρουπακιά, προτείνει η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου τοποθετούμενη επί του σχετικού αιτήματος των καταδικασθέντων.

Η εισαγγελέας, της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εισηγήθηκε να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση στο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και σε όλους τους υπόλοιπους καταδικασθέντες. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Όπως είπε τηρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Κατά την πρότασή της, η εισαγγελέας της έδρας διευκρίνισε πως ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν δικαιούται χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης, καθώς του έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 14 χρόνια για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πώς αιτιολόγησε την πρότασή της

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, αιτιολογώντας την πρότασή της, επικαλέστηκε την μόνιμη κατοικία όλων , ότι έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί , ότι εμφανίστηκαν κάποιοι πρώην βουλευτές στο δικαστήριο , ότι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, ότι δεν υπάρχει ένδειξη για τέλεση αδικημάτων στο μέλλον καθώς – όπως είπε – η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε, τα γραφεία και η εφημερίδα έκλεισαν. Σημειώνει δε, ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι είναι ύποπτοι φυγής.

Ειδικότερα η κ. Οικονόμου είπε μεταξύ άλλων, ότι οι καταδικασθέντες έχουν μόνιμη διαμονή και ουδείς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί στο στάδιο της ανάκρισης ή μετά τις αποφυλακίσεις τους.

«Δεν είναι ύποπτοι φυγής εκπροσωπήθηκαν νόμιμα από τους δικηγόρους τους, όταν τους ζητήθηκε από το δικαστήριο εμφανίστηκαν στη δίκη» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Μάλιστα τελευταία εμφανίστηκαν πολλοί εκ των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών, εδώ τελευταία….. Όλοι ενώπιον της δικαιοσύνης είναι ίσιοι ανεξαρτήτως αξιωμάτων. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν και άλλα εγκλήματα.», είπε η κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε δε,  πως «οι κατηγορούμενοι δεν εξετράπησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις, αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία τους και η εφημερίδα τους. Η άμεση εκτέλεση των ποινών θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς η διαδικασία μέχρι το εφετείο θα είναι μακροχρόνια. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις να τους δοθεί αναστολή με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους …».

Το δικαστήριο αυτή την ώρα βρίσκεται σε διακοπή και αναμένεται η δευτερολογία των υπερασπιστών των κατηγορουμένων.

Η πρόταση της εισαγγελέως δεν είναι δεσμευτική. Το δικαστήριο θα αποφασίσει ποιοι από τους καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή.απόφαση των δικαστών θα καθορίσει ποιοι εκ των καταδικασθέντων πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές και ποιοι όχι, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024