Η Δυτική Μακεδονία κατέγραψε τις 18 ημέρες του Οκτωβρίου το 50% του αριθμού των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην Περιφέρεια από την αρχή της πανδημίας.

Η Δυτική Μακεδονία κατέγραψε τις 18 ημέρες του Οκτωβρίου το 50% του αριθμού των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην Περιφέρεια από την αρχή της πανδημίας.

Τα νέα κρούσματα

Συγκεκριμένα, σε απόλυτους αριθμούς, από την αρχή της πανδημίας έχουν εντοπιστεί στη Δυτική Μακεδονία 1.030 κρούσματα κοροναϊού, από τα οποία τα 455 καταγράφηκαν τον Οκτώβριο.

Τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην ίδια Περιφέρεια ανέρχονται στα 44, σύμφωνα με τη χθεσινή (Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Απ’ αυτά, τα 33 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 10 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και το 1 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΤ, μέσα στον Οκτώβριο στη Δυτική Μακεδονία έχουν εντοπιστεί 455 νέα κρούσματα κοροναϊού, το 72% των οποίων εντοπίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με 327, το 23% στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς με 106, το 3% στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών με 12 και το 2% στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας με 10.

Από την αρχή της πανδημίας

Από την έναρξη της πανδημίας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη Δυτική Μακεδονία έχουν ανέλθει στα 1.030, από τα οποία το 62% των κρουσμάτων καταγράφηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με 637 θετικά δείγματα, το 30% στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς με 307, το 4% στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, όπου έχουν διαπιστωθεί 45 άτομα θετικά στον κοροναϊό και το 4% στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 41 κρούσματα.

Συνοπτικά, η εξέλιξη των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αλλά και θανάτων από τον κορωναϊό στη Δυτική Μακεδονία, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και χθες Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, σε αριθμούς και ποσοστά έχει ως εξής:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr