Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Επίδομα θέρμανσης : Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις - Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Επίδομα θέρμανσης : Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Το κυβερνητικό σχέδιο για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2020-2021 θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα

Επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για την καταβολή του επιδόματος το οποίο θα διατεθεί για πρώτη φορά φέτος όχι μόνο σε όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και σε όσους θερμαίνονται με φυσικό αέριο.

Ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε την πρόθεση του υπουργείου να επιδοτήσει και την χρήση του φυσικού αερίου, καθώς όπως είπε έτσι διορθώνεται μια αδικία που ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με το επίδομα θέρμανσης.

Δεν ήταν όμως το ίδιο θετικός στο ενδεχόμενο επιδότησης και των καυσόξυλων αλλά και των προϊόντων ξύλου (π.χ. πέλετ) ως πρώτη ύλη για την θέρμανση των νοικοκυριών. Τούτο διότι όπως είπε κάτι τέτοιο θα αύξανε την συγκέντρωση των μικροσωματιδίων στα μεγάλα αστικά κέντρα επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Το ίδιο αρνητικός ήταν και για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος ως πηγής ενέργειας για την παροχή θέρμανσης καθώς όπως είπε για την συγκεκριμένη μορφή ενέργειας υπάρχει το φθηνότερο κοινωνικό τιμολόγιο για οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά.

Το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα θέρμανσης για το φετινό χειμώνα θα καταβληθεί στο σύνολό του αναδρομικά από φέτος και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα ελεγχθούν τα δικαιολογητικά όσων ευεργετήθηκαν από το επίδομα θέρμανσης, ενώ και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την χορήγησή του.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα παραμείνουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα:

– Εισοδηματικά κριτήρια: Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα  έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή χήρο/χήρα ή σε διάσταση και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης. Το όριο αυτό  προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, και  προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

– Ακίνητη Περιουσία: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ. Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ. Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες. Έτσι, το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

Sports in

Με… αέρα Ευρώπης για να μεγαλώσει το σερί ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα Τρίπολης και θέλει να μεγαλώσει το σερί νικών με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024