Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς από Κοζάνη και Ιωάννινα: Από εμάς εξαρτάται το αν θα φτάσουμε σε lockdown, κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Χαρδαλιάς από Κοζάνη και Ιωάννινα: Από εμάς εξαρτάται το αν θα φτάσουμε σε lockdown, κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Σε Κοζάνη και Ιωάννινα μετέβη σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων, για τον καλύτερο συντονισμό τους και τη βέλτιστη απόκριση στην επιδημιολογική έξαρση Covid-19 που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω περιοχές

Σε Κοζάνη και Ιωάννινα μετέβη σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων, για τον καλύτερο συντονισμό τους και τη βέλτιστη απόκριση στην επιδημιολογική έξαρση Covid-19 που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έχει περάσει από χθες στο επίπεδο 4 Αυξημένου Κινδύνου στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Αντιπεριφέρειας, στην οποία μετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι της περιοχής.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση, δεν χρειάζονται πολλά λόγια – πρέπει να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα σε όλη την περιοχή και σε όλη την Ελλάδα ότι τις επόμενες μέρες απαιτείται να εφαρμόσουμε με μεγάλη πειθαρχία, με ευλάβεια τα μέτρα που οι επιδημιολόγοι έχουν προτείνει. Η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητά μας. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Όλα όσα πρέπει να γίνουν, προχωρούν και υπήρξε συγκεκριμένη συνεννόηση και προγραμματισμός, εξού και η παρουσία μου εδώ. Είναι ένα στοίχημα που και στην πρώτη φάση το κέρδισε η δυτική Μακεδονία και θα το κερδίσει και τώρα. Είμαστε συντεταγμένοι, είμαστε οργανωμένοι, είμαστε σε άμεση συνεργασία. Υπάρχουν μικρές αγωνίες, υπάρχουν ανησυχίες. Καταλαβαίνω και την ένταση που υπάρχει και τον εκνευρισμό και την κόπωση, αλλά οι επόμενες δέκα μέρες είναι κρίσιμες και θέλω να πιστεύω ότι αμέσως μετά τις 14 μέρες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να επιστρέψουμε τουλάχιστον στο επίπεδο τρία 3 (Αυξημένης Επιτήρησης)».

Τον Νίκο Χαρδαλιά συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Διευθυντής Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μετέβη στα Γιάννενα όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ και φορείς της περιοχής, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εμφανίζει και αυτή υψηλό επιδημιολογικό φορτίο (κατηγορία 3 Αυξημένης Επιτήρησης).

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη, αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν μια μεγάλη πίεση στην περιοχή. Κάνω έκκληση, παράκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, ευλαβικά και πειθαρχημένα, να τηρήσουν τα μέτρα τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Βρισκόμαστε πολύ μακριά, αλλά και πολύ κοντά στο επόμενο επίπεδο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό, το αν θα περάσουν τα Ιωάννινα σε καταστάσεις, οι οποίες όλους μας στεναχωρούν, διότι έχουν άμεσο αποτέλεσμα στην κανονικότητα, στον προγραμματισμό τον επιχειρηματικό, τον οικογενειακό, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.

»Στα επόμενα εικοσιτετράωρα πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται τα μέτρα, ενώ θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι. Πάντα σε συνεργασία και με τους δύο Γενικούς, τον κ. Πρεζεράκο, ο οποίος ήταν εδώ από το Υπουργείο Υγείας και τον κ. Παπαγεωργίου της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και με το Διευθυντή Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, επικαιροποιήσαμε τη στρατηγική μας σε σχέση με κάποιες πολύ συγκεκριμένες γειτονιές και κάποιες θεματικές ενότητες. Χρειάζεται νηφαλιότητα, χρειάζεται ψυχραιμία. Σε καταστάσεις έκτακτες, σε καταστάσεις επικίνδυνες πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, να είμαστε πολύ συντεταγμένοι στην προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, παραμένουμε σε συνεχή επαφή, σε καθημερινή επαφή με τον Περιφερειάρχη, με το Δήμαρχο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θέλω να πιστεύω ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα έχουμε τα ποθητά αποτελέσματα».

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024