Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαιώνονται οι φόβοι στις ΗΠΑ : Ψυχραίνει ο καιρός - Θερίζει και εξαπλώνεται ο κοροναϊός

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι στις ΗΠΑ : Ψυχραίνει ο καιρός – Θερίζει και εξαπλώνεται ο κοροναϊός

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό έσπασαν χθες Πέμπτη το φράγμα των 8 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ ενώ αρχίζουν να καταγράφονται πάλι θλιβερά ρεκόρ. Πάνω από 217.000 οι νεκροί και ζοφερές οι προβλέψεις για αύξησή τους.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έσπασαν το φράγμα των 8 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ χθες Πέμπτη, ήτοι αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, ενώ καταγράφεται νέα ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού καθώς ο καιρός γίνεται ψυχρότερος.

Αύξηση σε όλες τις περιοχές

Στη χώρα επιβεβαιώθηκαν 60.000 νέα κρούσματα προχθές Τετάρτη, ο υψηλότερος αριθμός από τη 14η Αυγούστου, με αύξηση των περιπτώσεων σε όλες τις περιοχές της, ειδικά στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία στην αμερικανική επικράτεια, έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 πάνω από 217.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) έδωσαν χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα νέα πρόβλεψη που κάνει λόγο για 229.000 ως 240.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού στις ΗΠΑ ως την 7η Νοεμβρίου.


Φωτογραφία Reuters

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας προειδοποιούσαν εδώ και καιρό ότι ο ψυχρότερος καιρός θα ευνοούσε την εξάπλωση του ιού.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, 25 πολιτείες έχουν καταγράψει ρεκόρ νέων κρουσμάτων μέσα στον Οκτώβριο.

Στις μεσοδυτικές πολιτείες, τα ημερήσια κρούσματα έσπασαν ρεκόρ φθάνοντας τα 22.000, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, για δέκατη συνεχή ημέρα.

Στο Ουισκόνσιν, οι αρχές άνοιξαν νοσοκομείο εκστρατείας έξω από το Μιλγουόκι για την αντιμετώπιση της έλλειψης κλινών για ασθενείς με την COVID-19. Χθες Πέμπτη, οι αρχές στο Ουισκόνσιν κατέγραψαν νέο ρεκόρ 4.000 μολύνσεων.

Σε ορισμένες περιοχές του Ουισκόνσιν, η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχει φτάσει το 90%, ενώ τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ο ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων έχει υπερτριπλασιαστεί, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Δεκάδες χιλιάδες στα νοσοκομεία

Σε όλη τη χώρα, αναφέρθηκαν 37.000 εισαγωγές σε νοσοκομεία, ο υψηλότερος αριθμός από την 28η Αυγούστου.

Η Καλιφόρνια παραμένει η πολιτεία με τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κοροναϊό στη χώρα, ακολουθούμενη από το Τέξας, τη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη και την Τζόρτζια.

Σε αυτές τις πέντε πολιτείες αντιστοιχεί περί το 40% του συνόλου των κρουσμάτων μόλυνσης στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024