Για το τοπικό lockdown στην Κοζάνη και αν θα συμβεί το ίδιο και σε άλλες περιοχές μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας επεσήμανε: «Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν πως όπου υπάρχουν ζητήματα πρέπει να επεμβαίνουμε γρήγορα και αποφασιστικά, γι αυτό επιβάλλεται αυτή η περιχαράκωση των κρουσμάτων για να μην αποτελέσουν πηγή κινδύνου για ευρύτερες περιοχές».
Υπογράμμισε ότι «αν χρειαστεί και σε άλλες περιοχές να ληφθούν τέτοια μέτρα, θα ληφθούν γιατί η χώρα μας έχει αποδείξει πως δρα πιο γρήγορα και αποφασιστικά από άλλες χώρες», ανέφερε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Γραφήματα
Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χτες πως η Ελλάδα είναι σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ τόνισε πως δεν εξετάζεται μίνι lockdown στην Αθήνα.
Στα γραφήματα που παρουσίασε φαίνεται πως η Ελλάδα έχει λιγότερα κρούσματα και νεκρούς σε σχέση με άλλα κράτη που έχουν σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό με τη χώρα μας.
Συγκεκριμένα στο γράφημα με τον αριθμό των θυμάτων η Ελλάδα είναι τελευταία με 469 θύματα. Πρώτο έρχεται το Βέλγιο με 10.244 νεκρούς και ακολουθούν Ολλανδία και Πορτογαλία.
Η χώρα μας είναι στην τελευταία θέση και στο γράφημα με τον αριθμό των κρουσμάτων με 23.495 στο σύνολο.
Πρώτη έρχεται η Ολλανδία με 196.163 κρούσματα και στη συνέχεια το Βέλγιο και η Πορτογαλία.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας