Αθροιστικά οι ποινές που επιβλήθηκαν στους Χρυσαυγίτες, σε όσους κρίθηκαν ένοχοι, ξεπερνούν τα 500 χρόνια φυλακής. Επειδή όμως πολύς λόγος γίνεται για το πώς θα οδηγηθούν στη φυλακή τα καταδικασθέντα και χωρίς εκτέλεση ποινής, μέλη της Χρυσής Αυγής, ρώτησα τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, αρμόδια δηλαδή για τις φυλακές.

Όπως μου είπε η Σοφία Νικολάου, εφόσον σήμερα το δικαστήριο απορρίψει τα αιτήματα των καταδικασθέντων για αναστολή εκτέλεσης των ποινών που τους επιβλήθηκαν και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αρμόδιος για την επιλογή του Καταστήματος Κράτησης είναι ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών.

Οι καταδικασμένοι πλέον Χρυσαυγίτες είτε συλληφθούν, είτε πάνε αυθορμήτως, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Αμέσως μετά θα εκδοθεί η παραγγελία φυλάκισης και θα οριστεί και η φυλακή που θα μεταχθούν.

]

Αφού περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα (και σε απομόνωση), εν συνεχεία θα πάνε στα κελιά τους για να εκτίσουν την ποινή τους. Μάλιστα για πολλούς από αυτούς, όπως π.χ. τον Μιχαλολιάκο, νομικές πηγές έλεγαν ότι θα μείνει στη… στενή για καμιά 6ετία.

Τώρα στο ερώτημα πού θα φυλακιστούν η απάντηση δεν είναι εύκολη, αν και φαβορί ακούγεται ότι είναι το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού. Έχει ήδη αποκλειστεί ο Κορυδαλλός. Ενώ για το Μαλανδρίνο κατευθύνεται ο δολοφόνος του Φύσσα, ο ισοβίτης πλέον Γιώργος Ρουπακιάς. Να σημειώσω ότι έχει προβλεφθεί όσοι θα πάνε φυλακή θα είναι μόνοι τους στα κελιά και μόνοι τους θα προαυλίζονται επίσης.

Πηγή: Βηματοδότης

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο