Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Δελαστίκ : Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Γιώργος Δελαστίκ : Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων για την απώλεια του δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Μιλούν για τη σπάνια συγκρότηση, το ήθος και την αφοσίωση του στις ιδέες της Αριστεράς και της κοινωνικής απελευθέρωσης, για το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει στη μαχόμενη δημοσιογραφία

Τη θλίψη τους εκφράζουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την απώλεια του δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Σπάνια συγκρότηση και ήθος

«Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου για την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου της Αριστεράς, του, δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Δελαστίκ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σπάνιο άνθρωπο, αφοσιωμένο στις ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλληπητήρια.

«Ένας σπάνιος άνθρωπος, πάντα αφοσιωμένος στις ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης, με σπάνια συγκρότηση και ήθος, έφυγε από κοντά μας.

Η απώλεια του Γιώργου Δελαστίκ είναι δυσαναπλήρωτη και για την Αριστερά και για τη δημοσιογραφία. Η σκέψη και τα γραπτά του θα λείψουν σε όλους μας, μα πιο πολύ σε κείνους που δεν παραδέχονται το τέλος της Ιστορίας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους και τους συντρόφους του» έγραψε στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας.

Ένας σπάνιος άνθρωπος, πάντα αφοσιωμένος στις ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης, με σπάνια συγκρότηση και ήθος, έφυγε…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στιςΠέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Συλληπητήρια του ΚΚΕ

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Γιώργου Δελαστίκ εξέφρασε το ΚΚΕ.

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή, ο Γιώργος Δελαστίκ, δημοσιογράφος και διευθυντής του ΠΡΙΝ.

Ο Γιώργος Δελαστίκ ήταν ενταγμένος στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ ως το 1989, όπου και αποχώρησε και εντάχθηκε στο ΝΑΡ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει το γραφείο τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Πολύτιμη παρακαταθήκη

Στην πολύτιμη παρακαταθήκη που αφήνει με τους αγώνες και το έργο του, αναφέρεται το Νέο Αριστερό Ρεύμα αποχαιρετώντας το «σύντροφο Γιώργο Δελαστίκ».

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

«Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση αποχαιρετά τον σύντροφο Γιώργο Δελαστίκ που έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 68 ετών, μετά από μακρόχρονη μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για την κομμουνιστική Αριστερά και την μαχόμενη δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε πρωτοπόρα για δεκαετίες.

Ο Γιώργος Δελαστίκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 1952. Σπούδασε ηλεκτρολόγος–μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, όπου συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Εντάχθηκε από νέος στο κομμουνιστικό κίνημα, όπου έμεινε «στρατευμένος» με την πιο πλούσια έννοια του όρου, μέχρι το τέλος της ζωής του. Οργανώθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια στην ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ.

Διαγράφτηκε από το ΚΚΕ το 1989, καθώς είχε βαθιά διαφωνία με την υποταγή της Αριστεράς και του ΚΚΕ στην αστική συναίνεση, όπως εκφράστηκε με την συγκυβέρνηση Τζαννετάκη και στη συνέχεια Ζολώτα, τον ενιαίο δεξιόστροφο Συνασπισμό κλπ.

Ο Γιώργος Δελαστίκ συνέβαλε στη δημιουργία του ΝΑΡ, όπου επί σειρά ετών ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της οργάνωσης. Παρέμεινε σταθερός και δημιουργικός μέχρι το τέλος στην υπόθεση της κομμουνιστικής απελευθέρωσης, δίνοντας το παρών με την αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική Αριστερά σε όλες τις μάχες, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Αντιπολίτευσης, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δημοσιογραφία των πολλών και όχι των βαρόνων του κεφαλαίου

Υπήρξε διευθυντής της εφημερίδας Πριν, από την έκδοσή του και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, έχοντας τεράστια προσωπική συμβολή στην αδιάκοπη έκδοση κάθε βδομάδα χωρίς να υπολογίζει κούραση και χρόνο, δίνοντας παράδειγμα ανιδιοτέλειας και κομμουνιστικής προσφοράς στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Με την αποφασιστική του συμβολή διαμορφώθηκε ένας πόλος σύγχρονης ανατρεπτικής δημοσιογραφίας, με συνειδητή ένταξη στην υπόθεση της ανασυγκρότησης της επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς και της εργατικής πολιτικής. Για μια δημοσιογραφία για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολλών και όχι των βαρόνων και του κεφαλαίου.

Ο Γιώργος Δελαστίκ με τις γνώσεις και το έργο του αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους διεθνολόγους της χώρας, έγραψε πολλά βιβλία και εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και ΜΜΕ. Κράτησε όμως πάντα ψηλά την αξιοπρέπειά του, δεν υποτάχθηκε στις επιλογές των αστικών ΜΜΕ και των ιδιοκτητών τους, πληρώνοντας συχνά το τίμημα, έχοντας –εκτός των άλλων- δύο φορές απολυθεί, από την εφημερίδα Πρώτη και την Καθημερινή.

Θα μας μείνει για πάντα η συνέπειά του στον αγώνα, η βαθιά του μόρφωση και καλλιέργεια, η λαϊκότητά του και η ευγένεια, που δεν ήταν επίχρισμα καλών τρόπων, αλλά πήγαζε από τη στράτευσή του στην πιο ευγενική περιπέτεια της ιστορίας, στον ασίγαστο αγώνα για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της αλλοτρίωσης και του σκοταδισμού.

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γ. Δελαστίκ και στους δικούς του ανθρώπους και υπόσχεται να συνεχίσει τον αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή και την κομμουνιστική απελευθέρωση.

Σε αυτό τον αγώνα η ζωή και το έργο του Γιώργου είναι πολύτιμη παρακαταθήκη».

Ο Γιώργος Δελαστίκ, ο ιστορικός Διευθυντής του Πριν, δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, 15 Οκτώβρη…

Δημοσιεύτηκε από ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση στιςΠέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024