Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκλεισε ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» - Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος

Εκλεισε ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος

Σε εξέλιξη είναι η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ που ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Σε εξέλιξη είναι η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ που ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Ήδη, εκλεισε με εντολή της αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό στο «Πανεπιστήμιο». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς, όμως, να πραγματοποιούνται στάσεις.

Σημειώνεται ότι δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καθώς και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Οπότε κανονικά θα κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά την αναστολή της στάση εργασίας που είχαν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, καθώς και στο Τραμ. Κανονικά θα γίνουν και τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, τα αιτήματα είναι τα εξής:

«- Θωράκιση της δημόσιας υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

– Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

– Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων.

– Επέκταση του θεσμού των βαρέων-ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα.

– Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

– Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά, με προτεραιότητα στην Υγεία (παιδεία, αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά Ταμεία, κοινωνικές υπηρεσίες, κτλ).

– Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

– Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των υπηρεσιακών συμβουλίων στο Δημόσιο.

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

– Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024