Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό : Θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός ενάντια στον κοροναϊό ως τα τέλη του 2021

Μεξικό : Θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός ενάντια στον κοροναϊό ως τα τέλη του 2021

Το Μεξικό κατάρτισε σχέδιο για τον εμβολιασμό σχεδόν όλου του πληθυσμού της χώρας εναντίον του κοροναϊού ως τα τέλη του 2021, μετά τη σύναψη συμφωνιών με φαρμακευτικές εταιρείες και το πρόγραμμα COVAX, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλα 4.295 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 475 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού στο κράτος αυτό των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλέον φθάσει τους 84.420 νεκρούς, ενώ οι άνθρωποι που έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν ανέρχονται σε 825.340, κατά την ίδια πηγή.

Η μεξικανική κυβέρνηση θεωρεί πάντως πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν των περιπτώσεων που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις, δεδομένου ότι ο αριθμός των τεστ που γίνονται είναι συγκριτικά χαμηλός στη χώρα

Νωρίτερα χθες, στελέχη της κυβέρνησης παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου του προέδρου της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ το σχέδιο που καταρτίστηκε για τον εμβολιασμό σχεδόν όλου του πληθυσμού της χώρας εναντίον του κοροναϊού ως τα τέλη του 2021, μετά τη σύναψη συμφωνιών με φαρμακευτικές εταιρείες και το πρόγραμμα COVAX, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το σχέδιο εμβολιασμού

Στην παρουσίαση, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ, η μεξικανική κυβέρνηση εξήγησε ότι στόχος είναι να αρχίσουν να διανέμονται δύο από τα τέσσερα διαφορετικά είδη εμβολίων που αναπτύσσονται από τον Δεκέμβριο.

Σκοπός είναι, τόνισε ο Εμπράρδ, να εμβολιαστούν πάνω από 116 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το 90% του πληθυσμού.

Με βάση τις συμφωνίες που έχουν κλειστεί, η Pfizer (ΗΠΑ) θα διαθέσει στο Μεξικό 34,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, η AstraZeneca (Βρετανία) 77,4 εκατ. δόσεις και η CanSino (Κίνα) 35 εκατομμύρια δόσεις.

Το πρόγραμμα COVAX, που συμπεριλαμβάνει 18 υποψήφια εμβόλια, θα διαθέσει 51,57 εκατ. δόσεις. Τα εμβόλια των CanSino και Pfizer ενδέχεται να είναι διαθέσιμα ακόμη και από τον Δεκέμβριο.

Δαπάνη 1,6 δισ. δολαρίων

Εξάλλου, οι μεξικανικές αρχές αναμένουν να αρχίσουν σύντομα κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης επτά εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της CanSino και του Sputnik V που αναπτύσσει η Ρωσία.

Ο υπουργός Οικονομικών Αρτούρο Ερέρα διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να δαπανήσει 1,6 δισ. δολάρια για την αγορά των εμβολίων, που θα προσφερθούν δωρεάν στους πολίτες.

Ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ έχει τονίσει πως τα εμβόλια και τα φάρμακα εναντίον του κοροναϊού θα χορηγηθούν δωρεάν στους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024