Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κοροναϊός «χτυπά» ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό - Στα όρια της εξάντλησης οι υγειονομικοί

Ο κοροναϊός «χτυπά» ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Στα όρια της εξάντλησης οι υγειονομικοί

Yγειονομικούς από διάφορα νοσοκομεία σε αυτά του «Ευαγγελισμού» και του «Σωτηρία» μετατάσσει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν για τη στελέχωση των νέων μονάδων εντατικής θεραπείας

Φύλλο πορείας για την πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κοροναϊού παίρνουν υγειονομικοί από διάφορα νοσοκομεία της Αττικής. Προορισμός τους το μέτωπο στις εντατικές του «Ευαγγελισμού» και του «Σωτηρία».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στις εφημερίες του «Ερυθρού» όπου κλήθηκαν για εφημερία ακόμη και ενδοκρινολόγοι, τη στιγμή μάλιστα που 49 κλίνες έχουν δοθεί για covid περιστατικά.

« Το αποτέλεσμα είναι να έχουν καταρρεύσει οι εργαζόμενοι, να έχουν εξαντληθεί. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο. Δεν μπορεί χωρίς δυνατούς εργαζόμενους και υγιείς να νοσηλεύσεις. Είναι επικίνδυνο».

Εξάντληση κι ελλείψεις

Οι ανάγκες όμως του νοσοκομείου τρέχουν, καθώς στις εφημερίες πλέον συρρέουν και covid περιστατικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση.

«Αν εγώ ζητήσω μια αξονική για ανεύρυσμα πιθανόν να υπάρχουν 15 από covid που χρειάζονται για θώρακα… υπάρχει μια πίεση». Ο Γιώργος Κασιανίδης, γιατρός στην κλινική κοροναϊού, περιγράφει στο MEGA όσα βιώνει καθημερινά.

«Οι ελλείψεις στην κλινική κοροναϊού είναι πολλές, δεν υπάρχουν τεστ, δεν υπάρχει υπέρηχος, δεν υπάρχει αξονικός».

Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, καθώς εργαζόμενοι που εκτίθενται στο ιό βγαίνουν σε καραντίνα χωρίς κανείς να τους αντικαθιστά. «Συνάδερφος νοσηλεύτρια στην κλινική covid νόσησε από τον ιό ήρθε στο νοσοκομεία μας, τη διώξαμε να πάει σπίτι της και να γυρίσει όταν εφημέρευε».

«Η έκθεσή μας είναι μεγάλη. Το ιικό φορτίο είναι υψηλό τα μεταφέρουμε σπίτι μας αυτά».

Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα προσλήψεις προκειμένου να μπορέσουν τα νοσοκομεία στο σύνολό τους, να ανταπεξέλθουν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας η δυναμική του οποίου θα φανεί τον επόμενο μήνα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024