Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

«Όλοι κι όλες 11.30 π.μ στο Εφετείο! Το χρωστάμε στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον»

Λίγες ώρες έμειναν για την ανακοίνωση των ποινών που θα επιβάλει το δικαστήριο στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής και η πρωτοβουλία «Δεν είναι αθώοι» καλεί στον κόσμο σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

«Όλοι κι όλες 11.30 π.μ στο Εφετείο! Το χρωστάμε στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Στην ίδια την Ιστορία. Να τσακίσουμε το φασισμό και τις αιτίες του!» αναφέρει το κάλεσμα.

Το κάλεσμα κάνει μάλιστα μια μικρή αναδρομή στη μαζική συγκέντρωση της προηγούμενης Τετάρτης, μια από τις μεγαλύτερες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

«Μια βδομάδα μετά,έφτασε η ώρα για την ανακοίνωση των ποινών για τους χρυσαυγίτες. Μεσολάβησε το χθεσινό show του Λαγού μαζί με τον ακροδεξιό δικηγόρο Κωνσταντίνο Πλεύρη, τα γελοία ελαφρυντικά των φασιστών και προκλητικές τοποθετήσεις. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η σημερινή του αδερφού και συνηγόρου του Ν.Μιχαλολιάκου, Τάκη Μιχαλόλια που ισχυρίστηκε πως »την ιστορία τη γράφουν οι λύκοι κι όχι μέλισσες»» αναφέρει το κάλεσμα.

«Απαιτούμε να επιβληθούν στην εγκληματική οργάνωση οι μέγιστες προβλεπόμενες ποινές και να μη χορηγηθεί καμία αναστολή!» καταλήγει.

Η ώρα των ποινών

Μετά την χθεσινή εισήγηση της Εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης το δικαστήριο έκανε διάσκεψη και αξιολόγησε κάθε πρόσωπο ώστε σήμερα να ανακοινώσει ποια θα είναι η τιμωρία που κρίνει ότι πρέπει να επιβληθεί για τα εγκλήματα που καταλογίζονται στους 57 ενόχους – με τους 7 για πλημμελήματα – της υπόθεσης.

Οι δικαστές δεν δεσμεύονται από την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών και έτσι ενδέχεται να διαφοροποιηθούν, με βάση το πλαίσιο που προβλέπεται για κάθε πράξη. Η πρόταση της κ. Οικονόμου , στις περισσότερες περιπτώσεις, κινήθηκε όχι στο λεγόμενο «ταβάνι» των προβλεπόμενων ποινών αλλά σε ελαφρώς πιο «κάτω» .

Για παράδειγμα για την διευθυντική ομάδα δεν πρότεινε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο των 15 ετών κάθειρξης αλλά τα 13 έτη.

Αντίστοιχα για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισηγήθηκε τρία χρόνια λιγότερα από τα 10 που είναι το ανώτατο όριο και 1 χρόνο λιγότερο από τα 6 που προβλέπονται για όσους έχουν ελαφρυντικά. Αντίστοιχα ελαφρώς προς τα κάτω , σε σχέση με το ανώτατο όριο, ήταν και οι ποινές που ζήτησε και για την συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Αιγύπτιου αλιεργάτη.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024