Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή: Η ιεραρχία και η δράση της εγκληματικής οργάνωσης στα πρότυπα του ναζισμού

Χρυσή Αυγή: Η ιεραρχία και η δράση της εγκληματικής οργάνωσης στα πρότυπα του ναζισμού

Η Χρυσή Αυγή είχε αυστηρή ιεραρχία, στρατιωτική δομή και στενό κέντρο αποφάσεων, με κορυφή τον ίδιο τον αρχηγό. Ποιος όμως ήταν ο ρόλος αυτών που τη διεύθυναν;

Οι «7» του διευθυντηρίου, οι ένοχοι για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Μια επιχειρησιακά δομημένη, με διαρκή εγκληματική δράση και επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων.

Η Χρυσή Αυγή είχε αυστηρή ιεραρχία, στρατιωτική δομή και στενό κέντρο αποφάσεων, με κορυφή τον ίδιο τον αρχηγό. Ποιος όμως ήταν ο ρόλος αυτών που τη διεύθυναν;

Νίκος Μιχαλολιάκος

Ο λόγος ήταν διαταγή. Κανείς δεν είχε δικαίωμα να παρακούσει ή να μην εκτελέσει την επιθυμία του. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν η αρχή και το τέλος της σκοτεινής εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Πριν από τα δολοφονικά χτυπήματα των ταγμάτων εφόδου μέχρι και στις επίσημες εκδηλώσεις του νεοναζιστικού μορφώματος αποδίδονταν τιμές στο «απαράβατο» πρόσωπο του αρχηγού με ναζιστικά συστήματα και τον χαιρετισμό των SS.

Ηλίας Κασιδιάρης

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου. Αποστολή του ήταν η εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου, αποστολή που του είχε αναθέσει αυτοπροσώπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η μανία του για τα όπλα και οι φασιστικές εκρήξεις του ενέπνεαν τους νεοσύλλεκτους στους οποίους μάθαινε την απαρέγκλιτη πίστη και υπακοή στην ιεραρχία.

Γιάννης Λαγός

Ο Γιάννης Λαγός, ένα αγαπημένο παιδί του Μιχαλολιάκο, ήταν ο καθοδηγητής των ταγμάτων εφόδου σε Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια που αποτελούσαν τα «καμάρια» της οργάνωσης.

Ο ρόλος του στις δράσεις στην περιοχή ήταν κομβικός. Ήταν ο άνθρωπος που μιλούσε κατευθείαν με τον Μιχαλολιάκο και έδινε το τελικό οκ στους πυρηνάρχες για να οργανώσουν τις επιθέσεις των τοπικών ταγμάτων εφόδου.

Στο δικαστήριο επιχείρησε να κρύψει τα εγκληματικά έργα και τις ημέρες του. Και δεν τα κατάφερε.

Σε συνομιλία μεταξύ χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι καταγράφεται ξανά ο ρόλος του Λαγού που έδωσε τη χαριστική βολή στον αντιφασίστα μουσικό.

Οι κορυφαίοι της εγκληματικής οργάνωσης επιχείρησαν καλύψουν τη δράση τους, να κρύψουν τα ίχνη των εγκλημάτων τους. Ορκίζονταν να χύσουν το αίμα το εχθρών τους. Πλέον όμως για το αίμα που έχυσαν μπορούν μιλούν μόνο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024