Κοροναϊός : «Μερικό lockdown» στην Ολλανδία
Όπως εξήγησε ο Μαρκ Ρούτε, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τετάρτη για μια περίοδο 2 εβδομάδων
«Μερικό lockdown» θα επιβληθεί στην Ολλανδία από αύριο Τετάρτη, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει η χώρα τη διασπορά τη νόσου Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.
«Σήμερα ανακοινώνουμε νέα και ιδιαίτερης βαρύτητας μέτρα και στην πραγματικότητα εισερχόμαστε σε μερικό λοκντάουν», δήλωσε ο Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
Βάσει των όσων ανακοίνωσε τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν με εξαίρεση τις υπηρεσίες παράδοσης και takeaway. Επιπλέον, θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ τη νύχτα, μετά τις 20.00 τοπική ώρα.
«Αυτό θα μας πονέσει, όμως είναι η μόνη λύση. Πρέπει να γίνουμε αυστηρότεροι».
Όπως εξήγησε ο Μαρκ Ρούτε, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τετάρτη για μια περίοδο 2 εβδομάδων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση υφασμάτινων μασκών για τους πολίτες 13 ετών και άνω στους εσωτερικούς χώρους. Οι συναθροίσεις άνω των 30 ανθρώπων απαγορεύονται σε εθνικό επίπεδο.
Ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα αυτή με πληθυσμό 17 εκατομμύρια αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και σήμερα ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ με σχεδόν 7.400 νέες μολύνσεις.
Σήμερα επίσης ανακοινώθηκαν μέτρα όπως: σταματάνε τα ομαδικά αθλήματα για τους πολίτες άνω των 18 ετών, η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών θα περιορίζεται στις απαραίτητες μετακινήσεις μονάχα και οι συναθροίσεις στα σπίτια θα περιορίζονται στους 3 ανθρώπους ανά νοικοκυριό.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χανταϊός: Βίντεο από τη μεταφορά του έλληνα επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου στο νοσοκομείο Αττικόν
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442