Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λεπενιώτης: «Οι Αγγελόπουλοι μιλούν με τις πράξεις και τα έργα τους»

Λεπενιώτης: «Οι Αγγελόπουλοι μιλούν με τις πράξεις και τα έργα τους»

Ο GM της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, μίλησε για τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, για την Euroleague και όλα τα θέματα που απασχολούν τους «ερυθρόλευκους».

Ο Νίκος Λεπενιώτης, GM της ΚΑΕ Ολυμπιακός, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Pick & Roll» της Cosmote TV και μίλησε για πολλά θέματα.

Για τους ιδιοκτήτες της ομάδας, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, για τη μεταγραφή του Σλούκα, τον Βασίλη Σπανούλη, την πρόσφατη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τη Euroleague, τον κορωνοϊό και πολλά ακόμα θέματα.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Λεπενιώτης:

Για την παρουσία του στην ομάδα: «Είναι τιμή να υπηρετείς τον Ολυμπιακός. Μία δουλειά που δεν έχει μέρες και ώρες. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που υπηρετών αυτή την ομάδα. Το μοντέλο του GM είναι διαφορετικό στην Ελλάδα. Ασχολούμαστε λιγότερο με το κομμάτι των παικτών, είναι απλά ένα κομμάτι από τις αρμοδιότητές μου».

Για την πρόσφατη νίκη στο ΟΑΚΑ σε άδειο γήπεδο: «Ήταν περίεργο, αλλά μόλις ξεκίνησε το ματς μπήκαμε σε ρυθμούς ντέρμπι. Είχαμε καιρό να παίξουμε και ήταν παράξενο στην αρχή. Πέρυσι και φέτος και τα τρία παιχνίδια ήταν καταπληκτικά, παίζουμε ευρωπαϊκού επιπέδου ντέρμπι με ξένους διαιτητές.

Ήταν βαριά μπασκετική η ατμόσφαιρα ίσως λόγω της παρουσίας των Αλβέρτη και Διαμαντίδη, Δεν αισθάνθηκα τοξικότητα και αυτό είναι καλό. Βιώσαμε μπασκετικές στιγμές. Μακάρι να υπήρχε κόσμος. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος. Όλοι το παρακολουθούν και με οδηγό τα παιχνίδια της διετίας θα πρέπει να πορευτούμε».

Η εκτίμησή του για τα όσα συμβαίνουν με τον κοροναϊό: «Το ζητούμενο είναι ποιος θα μείνει υγιής στο τέλος και ποιος θα έχει λιγότερες απώλειες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να προφυλαχθούμε όσο γίνεται και να προετοιμαστούμε καλά. Εχουμε μία πολύ καλή ομάδα φτιαγμένη στα θέλω του προπονητή μας, αλλά η τύχη θα παίξει ρόλο.

Σε κάποιες περιπτώσεις θα δούμε απρόσμενα αποτελέσματα. Ελπίζω να μην ξαναζήσουμε όσα περάσαμε πέρυσι παραμονή του ματς με την Αρμάνι. Εχουν περάσει 7 μήνες, υπάρχουν κανονισμοί και είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι. Το βασικό είναι να μείνουμε υγιείς και συγκεντρωμένοι».

Για τον ελληνικό κορμό του Ολυμπιακού: «Το επίπεδο των Ελλήνων παικτών είναι σπουδαίο. Εμείς, Λιθουανοί και Ισπανοί έχουμε γηγενείς παίκτες σε αντίθεση με την Τουρκία και την Ρωσία. Είμαστε τυχεροί λοιπόν. Είναι σημαντικό ο βασικός κορμός να είναι από την Ελλάδα. Αφουγκράζονται την φιλοσοφία του οργανισμού και κατανοούν την σημασία της νίκης».

Για την επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα: «Ο Μπαρτζώκας κατέκτησε πρώτος την Euroleague, έφυγε σαν φίλος, είχε άριστες σχέσεις και ήταν η καλύτερη επιλογή για τον Ολυμπιακό και θα αποδειχθεί. Ηγέτες είναι οι πρόεδροι. Δεν είναι μόνο πως βάζουν λεφτά, αυτοί δίνουν το όραμα και την κουλτούρα κι εμείς ακολουθούμε προσπαθώντας στο κομμάτι που μας αναλογεί αν υλοποιήσουμε όσα θέλουν».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος. Ο τρόπος που διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις, που προπονείται, που ταξιδεύει είναι μοναδικός. Αν ο Πρίντεζης αποτελεί την καρδιά του Ολυμπιακού, ο Σπανούλης είναι το μυαλό του Ολυμπιακού. Είμαστε τυχεροί. Με αυτά που βλέπω δεν ξέρω πότε θα σταματήσει. Ας έρθει κάποιος να του πάρει την θέση».

Για την μεταγραφή του Σλούκα: «Δεν ήταν εύκολο, οι πρόεδροι έκαναν τεράστια υπέρβαση. Ο Κώστας ήρθε από τον Μαντουλίδη και τον πιστέψαμε. Το 2015 έκανε διαφορετική επιλογή αλλά κι οι δύο πλευρές είχαν την επιστροφή στο μυαλό τους. Είναι μέσα στους τρεις καλύτερους γκαρντ. Οι πρόεδροι σε πολύ δύσκολες εποχές τον έφεραν πίσω για να τελειώσει κάτι δουλειές που είχε αφήσει ημιτελείς».

Για τις οικονομικές απώλειες των ομάδων λόγω της πανδημίας: «Στο τέλος της σεζόν θα ξέρουμε. Τα νούμερα είναι πολύ άσχημα και όσο έχουμε κρούσματα, δεν ξέρω τι μπορεί αν γίνει στο τέλος. Οι περισσότερες ομάδες παίρνουν το χειρότερο δυνατό σενάριο από οικονομικής πλευράς. Δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε. Το σημαντικό είναι να μείνουμε υγιείς και να φροντίσουμε τους εαυτούς μας. Οι φίλαθλοι δεν πρέπει αν έχουν απαιτήσεις από τις ομάδες τους, είναι πολύ δύσκολη χρονιά η φετινή».

Για τα κλειστά γήπεδα: «Από όσα μας έχει πει η Πολιτεία λόγω της φύσης των επισκεπτών δεν μπορεί να ανοίξει. Στο θέατρο κάθονται στην καρέκλα τους και βλέπουν. Στο γήπεδο θα πανηγυρίσουν όλοι μαζί, θα φωνάξουν ένα σύνθημα όλοι μαζί. Ο φίλαθλος είναι δύσκολο να διαχειριστεί την παρουσία του. Ελπίζω να έχουμε πρόοδο, αλλά προέχει ο κόσμος στο ποδόσφαιρο και ακολουθεί το μπάσκετ».

Για την Euroleague: «Συζητιέται συνέχεια. Όλο το καλοκαίρι έγινε μία μεγάλη εργασία. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. Να είμαστε λίγο επιεικείς. Είναι η πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση κι έπεσαν τα φώτα πάνω της. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν είναι καλό να ακυρώνονται αγώνες, αλλά η πανδημία εξελίσσεται και εμείς μαθαίνουμε.

Δουλέψαμε αρκετά το καλοκαίρι και βγάλαμε το πρωτόκολλο. Δεν υπάρχει μηδενισμός. Μία ομάδα χάνει τον αγώνα 20-0 και δεν μηδενίζεται. Έπρεπε να μπει ένα πρωτόκολλο το οποίο είναι αυστηρό, αλλά απαραίτητο. Η Euroleague κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Η Euroleague θα μπορούσε με σχεδιασμό να γίνει μία κλειστή Λίγκα. Με περισσότερες ομάδες βέβαια. Το συζητάμε, αλλά δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Τα τηλεοπτικά συμβόλαια της Ελλάδας και του Ισραήλ είναι τα μεγαλύτερα. Δεν αισθανόμαστε αδικημένοι, αλλά πρέπει να αυξηθούν τα τηλεοπτικά συμβόλαια σε άλλες αγορές».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι δικαιωμένος από την αποχώρησή του από τα ελληνικά δρώμενα: «Ήταν μία κίνηση προς την εξυγίανση του ελληνικού μπάσκετ. Δεν υπάρχει ισονομία, δεν υπάρχουν διαιτητές να σφυρίξουν τα ντέρμπι και να θυμίζουν όσα βλέπουμε στα ευρωπαϊκά ντέρμπι.

Η απόφαση πάρθηκε στα πρώτα λεπτά. Το είχαμε αναπτύξει πολλές φορές, είχαμε βγάλει ανακοινώσεις, ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε το ποτήρι. Νιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι, έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα. Τα γεγονότα μέχρι και τις τελευταίες μέρες μας δικαιώνουν καθημερινά. Η ΕΟΚ για παράδειγμα γύρισε τον Αναστόπουλο έναν διαιτητή που είχε τελειώσει την καριέρα του».

Για το τι περιμένει να αλλάξει: «Παρουσιάσαμε στον ΕΣΑΚΕ αναλυτικά όλα όσα έπρεπε να αλλάξουν. Οι ομάδες μας είπαν να τελειώσει η σεζόν και τα βλέπουμε. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια κι έχουν φύγει 5 ομάδες και αρκετοί μεγαλομέτοχοι μεταξύ των οποίων κι ο κ. Γιαννακόπουλος. Ο Πανιώνιος θα παίξει στην Β’ Εθνική κι υπάρχουν 12 ομάδες. Το Σαββατοκύριακο ξεκινά το πρωτάθλημα και 5 εξ αυτών δεν έχουν ακόμη πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Αν σύντομα γίνουν οι εκλογές στην ΕΟΚ και υπάρχει ανοικοδόμηση τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν. Είναι απαραίτητες οι αλλαγές. Η Ελλάδα έχει τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Ο Γιάννης είναι βιτρίνα δεν γίνεται να μην ζούμε χρυσή δεκαετία. Με την αλλαγή στα πρόσωπα πιστεύουμε πως θα αλλάξουν πολλά προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν ξέρουμε καν πότε θα γίνουν οι εκλογές. Υπάρχει Νόμος τον οποίο η ομοσπονδία αρνείται να δεχτεί. Πολύ σημαντική είναι η στάση της Κυβέρνησης η οποία δείχνει διάθεση να αλλάξει τα πράγματα.

Για τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο: «Οι κ.κ. Αγγελόπουλοι επιλέγουν να μιλούν με τις πράξεις και τα έργα τους. Εχουν βγάλει ανακοινώσεις γιατί αποχώρησε η ομάδα από το ΟΑΚΑ, μίλησαν σε παίκτες, προπονητές, συνάντησαν τον Βασιλειάδη παρουσιάζοντας την θέση τους, στα Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ επίσης μίλησαν. Στηρίζουν την ομάδα, ανανέωσαν τους Παπανικολάου, Πρίντεζη, Σπανούλη, έφεραν Μπαρτζώκα και Σλούκα. Τα έχουν πει όλα με τις πράξεις τους».

Για το σενάριο του νέου γηπέδου: «Η εποχή χαρακτηρίζεται από ανάγκες που αλλάζουν. Στην Ελλάδα το κομμάτι γήπεδο αποτελεί σπέκουλα. Ομάδες έχουν παρουσιάσει μακέτες και δεν έχουν καταλήξει πουθενά. Μας απασχολεί το θέμα, αλλά μόνο οι πρόεδροι θα αναφερθούν σε αυτό μόνο όταν υπάρχει κάτι επίσημο».

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024