Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία : Τρεις τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο: Εικόνες καταστροφής σε Αττική, Ιόνιο και Χαλκιδική

Κακοκαιρία : Τρεις τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο: Εικόνες καταστροφής σε Αττική, Ιόνιο και Χαλκιδική

Σαρωτική ήταν η κακοκαιρία που χτύπησε το πρωί της Τρίτης με σφοδρότητα την Αττική, αφήνοντας στο πέρασμά της μεγάλες ζημιές σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου. 

Τρεις τραυματίες εκ των οποίων η μια σοβαρά αλλά και τεράστιες καταστροφές άφησε στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου η κακοκαιρία που σάρωσε το πρωί της Τρίτης την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση τραυματίστηκε όταν έπεσε τοίχος στο κεφάλι της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο »Ευαγγελισμός».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τραυματίστηκαν ελαφριά αλλά δυο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Την ίδια στιγμή, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 150 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και κοπές δένδρων στην Αττική, ενώ 25 συνεργεία με 50 πυροσβέστες βρίσκονται στους δρόμους .

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το Λεκανοπέδιο τα ξημερώματα.

Ποιες περιοχές χτύπησε η κακοκαιρία

Οι κάτοικοι στο Νέο Ηράκλειο ξύπνησαν από τη δυνατή νεροποντή που «χτύπησε» την Αττική τα ξημερώματα και είδαν τα αυτοκίνητά τους κατεστραμμένα από δέντρα που έπεσαν, τα σπίτια τους να έχουν ζημιές, σκεπές να έχουν ξηλωθεί, θερμοσίφωνες από τις ταράτσες να έχουν πέσει στους κήπους.

Η καταρρακτώδης βροχή ξεκίνησε στις 06:00 παρά και κράτησε μέχρι περίπου τις 07:00.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Από τις πτώσεις δέντρων διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Μαρούσι από τη συμβολή με την Πλαπούτα και στο ρεύμα προς Μεταμόρφωση από το ύψος της Μαρίνου Αντύπα. Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην Μαρίνου Αντύπα από το ύψος της συμβολής με την οδό Φιλοθέης και στην οδό Ανατολής από το ύψος της οδού Ήρας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι σύμφωνα με την εικόνα που έχει η περιφέρεια, οι μεγαλύτερες καταστροφές είναι στο Νέο Ηράκλειο.

«Ευτυχώς οι καταστροφές είναι υλικές. Υπήρχαν πάνω από 150 δέντρα τα οποία εκριζώθηκαν και έπεσαν».

Σχετικά με τις καταστροφές στο ηλεκτροδοτικό και υδροδοτικό δίκτυο στην περιοχή, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι φορείς και κάνουν ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών. Το μέγεθος των ζημιών φαίνεται από τις μαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε εικόνες καταστροφής και μια τραυματισμένη γυναίκα, σε κατάσταση σοκ, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Με τα αίματα στα χέρια και τα ρούχα της, η γυναίκα περιγράφει τα συμβάντα κάνοντας λόγο «για μεγάλη καταστροφή».

Καταστροφές από Ανεμοστρόβιλο στον Μαρμαρά

Καταστροφές σε κατοικίες και αυτοκίνητα προξένησε ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος που έπληξε τις πρωινές ώρες την περιοχή του Ν. Μαρμαρά.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχή και ισχυρούς ανέμους έπληξαν στις 6 το πρωί τη Σιθωνία.

Ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος έκανε άνω-κάτω μια συγκεκριμένη περιοχή στο Ν. Μαρμαρά. Σκεπές σπιτιών ξηλώθηκαν, κεραμίδια καρφώθηκαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και οι δρόμοι γέμισαν μπάζα και ξύλα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Διαβάστε επίσης: Άνοιξαν οι ουρανοί και εξαφανίστηκαν οι δρόμοι από την νεροποντή στην Κέρκυρα

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι στο halkidikinews.gr το φαινόμενο ξέσπασε ξαφνικά και κράτησε για λίγα λεπτά σε μια γειτονιά του Ν. Μαρμαρά.

Από το πρωί βρίσκονται στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Α.Τ Σιθωνίας, ενώ οι κάτοικοι και ο Δήμος προσπαθούν να επαναφέρουν την κανονικότητα στον οικισμό.

«Βούλιαξε» η Ξάνθη από την κακοκαιρία

Έντονα είναι τα προβλήματα που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης (13/10) στην Ξάνθη από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Η ισχυρή βροχόπτωση, όπως μεταδίδει το xanthinea.gr είχε ως αποτελέσματα τη μετατροπή των δρόμων σε ποτάμια ενώ σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν στο σύστημα υπονόμων της πόλης, προκαλώντας έντονη δυσωδία αλλά και επιβαρύνοντας περαιτέρω το έργο των διερχομένων οδηγών.

Στον κάμπο σημειώθηκαν και πτώσεις δέντρων αλλά και μικρές κατολισθήσεις στην ορεινή ζώνη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024