Δολοφονία Ρομά : Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο 64χρονος – Πυροβόλησε τον 18χρονο στα 11 μέτρα
Τι αναφέρεται αναλυτικά στην δικογραφία.
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 64χρονος ηλικιωμένος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα έναν 18χρονο Ρομα στην Καλαμάτα, όταν εισέβαλε μαζί με δυο ανήλικους συνεργούς του για ληστεία στο σπίτι του σε χωριό του δήμου Μεσσήνης.
Έκτοτε ομάδες Ρομά σε διάφορα σημεία της Ελλάδας έχουν ξεσηκωθεί καθώς μια λανθασμένη ανάρτηση στο Τικ Τοκ ανέφερε πως ο ηλικιωμένος αφέθηκε ελεύθερος.
Τι αναφέρεται στη δικογραφία για την ληστεία και την ανθρωποκτονία
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» και τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, οι τρεις δράστες (σ.σ. οι δυο ανήλικοι) όντως εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου για να ληστέψουν από ανασφάλιστη πόρτα.
Ο 18χρονος Ρομά που έχασε τη ζωή του κατάφερε να αρπάξει ένα κουτί με κάποια χρυσαφικά. Ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε τη συνέβη και άρχισε να φωνάζει. Οι δυο ανήλικοι συνεργοί του 18χρονου διέφυγαν πηδώντας από το μπαλκόνι. Ο νεαρός, ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία απώθησε τον ηλικιωμένο και διέφυγε και αυτός από το ίδιο σημείο.
Τότε ο ηλικιωμένος πήγε στην κρεβατοκάμαρά του και πήρε την καραμπίνα του, βγήκε στο μπαλκόνι και αρχίσε να πυροβολεί κατά των τριών δραστών. Οι πυροβολισμοί όπως τονίζεται στη δικογραφία έγιναν από απόσταση 11 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρουν τον έναν από τους δράστες στην κοιλιά και τον θώρακα.
Τι βρέθηκε στο σπίτι του 64χρονου
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση αυτοψίας που έγινε στο σπίτι του ηλικιωμένου βρέθηκαν πέντε κάλυκες αλλά και κηλίδες αίματος πάνω στην μάντρα από την οποία προσπάθησε να διαφύγει ο νεαρός που έχασε τη ζωή του.
Σημειώνεται πως για τον ηλικιωμένο εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης μέχρι να γίνει το δικαστήριο.
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
- Απίστευτο: Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε το «100» για να συλλάβει τα γαλάζια μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Το ΑΝ δεν είναι (μόνο) του Παπακαλιάτη
- Γαλλία – Μαρόκο: Οι ενδεκάδες του πρώτου προημιτελικού του Μουντιάλ (pic)
- Το «τραβάνε» κι άλλο οι Παραγουανοί με τον Εμπαπέ: Έκαψαν ανδρείκελο του Γάλλου φορ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)































































![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442