Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Μόνο 44 κρεβάτια ΜΕΘ διαθέσιμα στην Αττική

Κοροναϊός : Μόνο 44 κρεβάτια ΜΕΘ διαθέσιμα στην Αττική

Φλερτάρει με την κόκκινη ζώνη η Αττική, καθώς εισαγωγές, διασωληνώσεις και κρούσματα αποτελούν εκρηκτικό κοκτέιλ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η πίεση που δέχονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα στο λεκανοπέδιο, καθώς τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας γεμίζουν με ταχύ ρυθμό

Φλερτάρει με την κόκκινη ζώνη η Αττική, καθώς εισαγωγές, διασωληνώσεις και κρούσματα αποτελούν εκρηκτικό κοκτέιλ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η πίεση που δέχονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα στο λεκανοπέδιο, καθώς τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας γεμίζουν με ταχύ ρυθμό.

Το υπουργείο Υγείας έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να καλυφθούν τα κενά και να θωρακιστούν τα νοσοκομεία πριν τον Νοέμβριο.

Όσο αυξάνονται οι νοσηλείες τόσο αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι δημιουργώντας έμφραγμα στη λειτουργία του ΕΣΥ. Στην Αττική 82 κλίνες είναι κατειλημμένες και 44 διαθέσιμες, επί συνόλου 126.

Το 70 και πλέον τοις εκατό των διασωληνωμένων βρίσκονται στην Αθήνα, με το Σωτηρία και τον Ευαγγελισμό να δέχονται την μεγαλύτερη πίεση. 27 ασθενείς δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη ΜΕΘ του Σωτηρία, όπου μόλις τρία κρεβάτια μένουν κενά, κι άλλοι 18 στον Ευαγγελισμό.

Στο λεκανοπέδιο γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη στις μονάδες. 12 ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική του Αττικού, 5 στο Θριάσιο και άλλοι 6 στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Η ανάγκη για νέες κλίνες ΜΕΘ είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Η θωράκιση του συστήματος θα γίνει με τις δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων. Έως τα μέσα Οκτωβρίου θα λειτουργούν 50 κρεβάτια στο Σωτηρία, δωρεά της βουλής των Ελλήνων.

Έως τα τέλη του μήνα θα ενταχθούν στο σύστημα και τα 12 κρεβάτια στο Κρατικό Νίκαιας, προσφορά της Αγγελικής Φράγκου και του ομίλου Μαρινάκη, ενώ έως το τέλος του χρόνου 155 κλίνες ΜΕΘ και άλλες 19 ΜΑΦ θα δοθούν σε διάφορα νοσοκομεία, προσφορά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι μονάδες θα στελεχωθούν με γιατρούς και νοσηλευτές που θα προσληφθούν ή θα μετατεθούν από άλλα νοσοκομεία.

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024