Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Παπαδάκης : Προσχηματική η αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου

Κώστας Παπαδάκης : Προσχηματική η αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου

Με σκληρή γλώσσα κατά του «ναζιστή» Γιάννη Λαγού και τον επίσης «ναζιστή» δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη μίλησε ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων, Κώστας Παπαδάκης

Με σκληρή γλώσσα κατά του «ναζιστή» Γιάννη Λαγού και τον επίσης «ναζιστή» δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη μίλησε ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων, Κώστας Παπαδάκης, αναφερόμενος στην αίτηση απόρριψης του δικαστηρίου που κατέθεσαν, για την οποία εξήγησε ότι «πέρα από το ψεύδος της, είναι μια αίτηση απαράδεκτη καταχρηστική και αόριστη νομικά» προεξοφλώντας ότι θα απορριφθεί, όπως και έγινε.

«Σήμερα, μια ιστορική μέρα, που γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ο ναζιστής Γιάννης Λαγός με τον επίσης ναζιστή, δάσκαλο δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη, υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου αναφέροντας ότι το δικαστήριο υπέκυψε σε πολιτικές παρεμβάσεις. Πέρα από το ψεύδος της, είναι μια αίτηση απαράδεκτη καταχρηστική και αόριστη νομικά».

Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε από την πρώτη στιγμή την βεβαιότητα και την αισιοδοξία ότι η αίτηση θα απορριφθεί «γιατί πρώτα από όλα, οι ίδιοι οι συνήγοροι ήταν εκείνοι που μέχρι την έκδοση της απόφασης με τις αγορεύσεις τους έπλεκαν το εγκώμιο κάθε μέρα του δικαστηρίου για την πολύχρονη διαδικασία, ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο εκείνοι θα επηρεάσουν τη συνείδηση του για να πετύχουν ευνοϊκή απόφαση.».

Ασχολίαστο δεν άφησε το γεγονός ότι στην αίτηση εξαίρεσης του Λαγού δεν συμπεριλαμβανότων η εισαγγελέας της έδρας, γεγονός που, όπως εξήγησε ο κ. Παπαδάκης, «αναδεικνύει ότι η αίτηση εξαίρεσης γίνεται μόνο και μόνο γιατί δεν τους αρέσει η απόφαση που βγήκε. Ενώ, αντίθετα, η στάση της εισαγγελέως, παρά τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της, τους είναι αρεστή γιατί ζήτησε να αθωωθούν. Και αυτό και μόνο αρκεί για να αποκαλύψει τον προσχηματικό λόγο της εξαίρεσης που ζητούν».

Για την απόφαση επί των ελαφρυντικών

Σε ό,τι αφορά την πρωινή απόφαση του Δικαστηρίου για μη αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής ο κ. Παπαδάκης επισήμανε ότι: «η απόφαση του δικαστηρίου επεφύλαξε μια ακόμα συντριπτική ήττα στους κατάδικους ναζιστές, καθώς απέρριψε τα περισσότερα αιτήματά τους για αναγνώριση ελαφρυντικών, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά σε 14 μόνο από τους 57 καταδικασθέντες και απορρίπτοντας για όλους τα ελαφρυντικά της μη τέλεσης εγκληματικών πράξεων, της παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας και της μη εύλογης διαρκείας της δίκης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024