Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζει η δικηγόρος που βρέθηκε αιμόφυρτη μέσα στο δρόμο από χρυσαυγίτες

Συγκλονίζει η δικηγόρος που βρέθηκε αιμόφυρτη μέσα στο δρόμο από χρυσαυγίτες

Θύμα της εγκληματικής οργάνωσης και η Ευγενία Κουνιάκη. Η δικηγόρος, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε να αιμορραγεί στη μέση της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην προσπάθεια της να προστατέψει έναν άνδρα που κυνηγούσαν τα τάγματα εφόδου

Φωτογραφίζονταν με φόντο τον σταυρό αλλά στο δρόμο έβγαιναν με τα ρόπαλα στα χέρια και μόνη εντολή την διαταγή του Αρχηγού τους να χτυπήσουν και να αφήσουν πίσω τους θύματα.

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης μίλησε στην κάμερα του Live News για τα τάγματα εφόδου της ΧΑ που έζησε στο πετσί του.

Ο φακός τον απαθανάτιζε αιμόφυρτο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013. Λίγες ημέρες πριν από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και, ενώ η εγκληματική οργάνωση που στοχοποίησε τους συνδικαλιστείς χτύπησε στο Πέραμα με τα τάγματα εφόδου να είναι σε κύματα με κρανοφόρους και ροπαλοφόρους.

Η Ευγενία Κουνιάκη χτυπήθηκε από την Χρυσή Αυγή μέρα μεσημέρι στην Αλεξάνδρας

Θύμα της εγκληματικής οργάνωσης και η Ευγενία Κουνιάκη. Η δικηγόρος, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε να αιμορραγεί στη μέση της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην προσπάθεια της να προστατέψει έναν άνδρα που κυνηγούσαν τα τάγματα εφόδου.

«Καθώς κατέβηκα από το τρόλεϊ βλέπω καταρχάς τρικάκι της «Χρυσής Αυγής» κάτω και απέναντι μία ομάδα δεκαπέντε και παραπάνω ατόμων μαυροντυμένων. Προφανώς αντιλήφθηκα ότι είναι μέλη της «Χρυσής Αυγής» οι οποίοι κατευθύνονταν προς το τρόλεϊ σε ένα πρόσωπο κατά πάσα πιθανότητα που ήταν μέσα και το οποίο τον βρίζανε».

Δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από Χρυσαυγίτες με γροθιά μέσα στο τρόλεϊ

Η δικηγόρος ζητούσε να κλείσουν οι πόρτες για να προστατευτεί ο στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή συμπολίτης της, όμως η συμμετοχή της στη δίκη της ΧΑ ήταν αρκετή για να την αναγνωρίσουν και να την χτυπήσουν οι χρυσαυγίτες.

«Κάποιοι μπήκαν μέσα και κάποιοι μείναν απ’ έξω και ένας εξ΄ αυτών τον οποίο τον αναγνωρίσαμε μετά από φωτογραφίες οι οποίες υπάρχουν στα site της «Χρυσής Αυγής» υπήρχαν τότε στην τοπική του Πειραιά ο οποίος αφού με κοίταξε επιτέθηκε ρίχνοντας μία γροθιά στο πρόσωπο».

Αιμόφυρτη ζήτησε την βοήθεια των αρχών υποδεικνύοντας τους δράστες. «Το παράδοξο ήταν πως αυτοί μπήκαν ανάμεσα στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους της «Χρυσής Αυγής» μπροστά στα ματιά της αστυνομίας και έτσι δεν καταφέραμε να συλληφθούν επιτόπου».

Η δικογραφία σε βάρος των δραστών εκκρεμεί μέχρι σήμερα, αφού ποτέ δεν συνελήφθη ο δράστης.

Η κυρία Ευγενία Κουνιάκη, θύμα της βίαιης δράσης της Χρυσής Αυγής, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για όσα έζησε και στάθηκε στην ασυλία που απολάμβανε η Χρυσή Αυγή από αστυνομία και Δικαιοσύνη.

«Το ζήσαμε το έχουμε δει στο παρελθόν. Εγώ προσωπικά το έζησα και στον Αγ. Παντελεήμονα, και στο Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής το 2017» ανέφερε.

«Αυτό είναι δείγμα της ασυλίας που ένιωθαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να δρουν ανενόχλητα. Σε ένα σημείο έξω από τα δικαστήρια, μπροστά σε πολλές δυνάμεις της αστυνομίας.

Το ίδιο έγινε και με τους φίλους του Παύλου Φύσσα όταν προσήλθαν στη δίκη του 2015. Δεν είναι κάτι που μας ξενίζει. Αυτό που μας ξενίζει, είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε ασυλία και από τα δικαστήρια, ειδικά όταν τα θύματα ήταν μετανάστες».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024