Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εξαδάκτυλος : Δεν είναι η Αθήνα κοντά σε lockdown

Εξαδάκτυλος : Δεν είναι η Αθήνα κοντά σε lockdown

Για την πίεση στο σύστημα Υγείας, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι δεν λειτουργεί με τις εφεδρείες του, αλλά μπαίνουμε σε ένα δυσμενέστερο περιβάλλον.

Είμαστε σε ένα σημείο που δεν είναι ευχάριστο, με διασωληνωμένους σε τριψήφιο αριθμό – ρεκόρ, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας για τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας.

Εξήγησε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου έκλεισε με 45 απώλειες ανθρώπινων ζωών ενώ το αντίστοιχο διάστημα του Σεπτεμβρίου είχαν χάσει τη ζωή τους 31 ασθενείς. «Υπάρχει μια μικρή αυξητική, επώδυνη τάση που θα συνεχίζεται βασανιστικά και ελπίζουμε να μην ξεφύγει προς τα πάνω», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Τόνισε ότι ενώ τα κρούσματα δείχνουν να βαίνουν προς σταθεροποίηση, τα «σκληρά» δηλαδή ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών «όπως ανεβαίνουν τελευταία, τόσο κατεβαίνουν και τελευταία».

Για την πίεση στο σύστημα Υγείας, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι δεν λειτουργεί με τις εφεδρείες του, αλλά μπαίνουμε σε ένα δυσμενέστερο περιβάλλον. Πρόσθεσε ότι αν είχαμε πολλά κρεβάτια ΜΕΘ θα είχαμε και πολλούς θανάτους, καθώς ένα ποσοστό 40% με 60% κερδίζει τη μάχη και ένα αντίστοιχο τη χάνει και πως η προσπάθεια όλων πρέπει να είναι να μην γεμίζουν οι κλίνες.

Στο ερώτημα αν επίκειται μίνι lockdown στην Αθήνα, τόνισε ότι για την ώρα δεν είναι κοντά στο να περάσει στο κόκκινο επίπεδο και πως η φιλοδοξία είναι να πάει από το πορτοκαλί στο κίτρινο.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024