Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο drone κόβει την ανάσα: Σέρφερ γλιτώνει στο παρα πέντε από τα σαγόνια του καρχαρία

Βίντεο drone κόβει την ανάσα: Σέρφερ γλιτώνει στο παρα πέντε από τα σαγόνια του καρχαρία

Την ανάσα κόβει το παρακάτω βίντεο όπου ένας επαγγελματίας σέρφερ στην Αυστραλία γλιτώνει την τελευταία στιγμή από τα σαγόνια ενός μεγάλου λευκού καρχαρία.

Την ανάσα κόβει το παρακάτω βίντεο όπου ένας επαγγελματίας σέρφερ στην Αυστραλία γλιτώνει την τελευταία στιγμή από τα σαγόνια ενός μεγάλου λευκού καρχαρία.

Ο λόγος για τον Ματ Γουίλκινσον, ο οποίος έκανε την προπόνησή του ανοικτά της παραλίας Sharpes της πόλης Μπαλίνα στη Νέα Νότια Ουαλία.

Τότε τον πλησίασε ξαφνικά ένας από τους καρχαρίες που αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για τους λουόμενους σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας.

«Άκουσα ένα σπλας κι έναν θόρυβο, κοίταξα γύρω , αλλά δεν είδα τίποτε. Τότε κατέβηκε το drone και μου είπε ότι υπήρχε ένας επικίνδυνος καρχαρίας στην περιοχή κι ότι έπρεπε να επιστρέψω στην ακτή. Ένιωθα περίεργα όταν έφθασα κι οι διασώστες μου έδειξαν το βίντεο και συνειδητοποίησα πόσο κοντά με πλησίασε εν αγνοία μου. Φαίνεται σαν να ήθελε να δαγκώσει το πόδι μου κι άλλαξε ξαφνικά γνώμη», είπε ο επαγγελματίες σέρφερ.

«Σερφάρω όλη μου τη ζωή σε περιοχές με καρχαρίες και γνωρίζω ότι είναι εκεί κι ότι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τους ανθρώπους. Είμαι ευτυχής σήμερα που ο καρχαρίας αυτός άλλαξε γνώμη το τελευταίο δευτερόλεπτο», συνέχισε.

Μετά το παρ’ ολίγον μοιραίο συμβάν η ακτή εκκενώθηκε κι έκλεισε για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ο Γουίλκινσον μετείχε και στη διοργάνωση στη Νότια Αφρική το 2015, όταν δέχθηκε επίθεση καρχαρία ο συμπατριώτης του, πρωταθλητής του σερφ Μικ Φάνινγκ. «Όταν είδα το βίντεο διέκρινα τις ομοιότητες με εκείνο το περιστατικό. Φορούσα κίτρινο σκοινί στο πόδι κι η σανίδα του Μικ ήταν επίσης κίτρινη…».

Ο χειριστής του drone, Μπο Μονκς, είπε ότι παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τη σκηνή από την οθόνη του στην ακτή: «[Ο καρχαρίας] εμφανίστηκε απ’ το πουθενά και κατευθύνθηκε τάχιστα προς το Ματ. Τον παρακολουθούσα, ειδοποίησα τους ναυγασώστες και στη συνέχεια χρησιμοποίησα τα μεγάφωνα του drone για να ειδοποιήσω τον κόσμο να βγει απ΄τη θάλασσα. Μέσα σε 10» είχε φθάσει τον σέρφερ και πέντε δευτερόλεπτα αργότερα είχε εξαφανιστεί».

Σημειώνεται πως στη  Νέα Νότια Ουαλία χρησιμοποιούνται καθημερινά drones σε πολλές παραλίες για να προειδοποιούν τους σέρφερ και τους λουόμενους για την παρουσία καρχαριών κι άλλων επικίνδυνων θαλάσσιων ζώων.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024