Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρεπτέα προκαταβολή : Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Επιστρεπτέα προκαταβολή : Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Σε εγρήγορση θα πρέπει να βρίσκονται χιλιάδες ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για την χορήγηση της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 3»

Σε εγρήγορση θα πρέπει να βρίσκονται χιλιάδες ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για την χορήγηση της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 3».

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας «αρχές της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις χορήγησης και μέσα στην ίδια εβδομάδα επιδιώκουμε να αρχίσουν οι πληρωμές».

Όπως εξήγησε «υπάρχει κάποια επικοινωνία της ΑΑΔΕ που χρειάζεται να γίνει με την ΕΡΓΑΝΗ αναφορικά με τον αριθμό των εργαζομένων. Προσδοκούμε μέσα στην εβδομάδα να ξεκινήσουμε τις αιτήσεις και να γίνουν και αρκετές πληρωμές» τόνισε, μιλώντας στο OPEN.

Προανήγγειλε δε ότι ο επόμενος γύρος της Τετάρτης επιστρεπτέας προκαταβολής αναμένεται για το Νοέμβριο και θα περιλάβει και τις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από τον Ιανό.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι 174.027 εταιρείες και επαγγελματίες που μετείχαν στην πρώτη αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο3 στην σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Με την υποβολή των νέων αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους θα μπορεί να γίνει η καταβολή του ποσού.

Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής χορηγούνται με βάση τη πτώση τζίρου τους μήνες Μάρτιο – Αύγουστο. Τίθεται συγκεκριμένο κριτήριο ελάχιστης μείωσης κύκλου εργασιών.

Εξαιρούνται επιχειρήσεις που απασχολούσαν περισσότερους από 1000 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Ιουνίου 2020, αλλά και επιχειρήσεις που είναι σε αδράνεια από τον Απρίλιο του 2019 και μετά, καθώς και Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Το ποσό της ενίσχυσης επιβαρύνεται με επιτόκιο αναφοράς 0,94%. Είναι επιστρεπτέο πλήρως (σε εύρος 5ετίας με περίοδο χάριτος έως το τέλος του 2021) ή μερικώς. Ορίζεται ότι μη επιστρεπτέα σε ποσοστό 30% είναι η προκαταβολή για επιχειρήσεις οι οποίες ένα χρόνο μετά θα αποδειχθεί ότι συνεχίζουν να υφίστανται πτώση τζίρου πάνω από 70%. Μη επιστρεπτέα κατά 40% είναι η Προκαταβολή για επιχειρήσεις άνω των 20 εργαζομένων που διατηρούν τις θέσεις απασχόλησης για 1 έτος.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024