Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ματζουράνης για Χρυσαυγίτες: Σε αμετάκλητη απόφαση χάνουν τα πολιτικά δικαιώματά τους

Ματζουράνης για Χρυσαυγίτες: Σε αμετάκλητη απόφαση χάνουν τα πολιτικά δικαιώματά τους

Στο ζήτημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο νομικός Γιάννης Ματζουράνης

Στο ζήτημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο νομικός Γιάννης Ματζουράνης. Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα υποστήριξε πως «όταν η απόφαση καταστεί αμετάκλητη οι καταδικασθέντες στερούνται τα αξιώματα και τα πολιτικά δικαιώματα τους. Το δικαστήριο, μπορεί να τα στερήσει».

Υπογράμμισε επίσης, ότι είτε με τον παλιό είτε με τον νέο κώδικα, πριν η απόφαση γίνει αμετάκλητη θα μπορούσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, να κατέβουν σε εκλογές. Ενδεικτικά μάλιστα είπε, ότι δεν πρόκειται για μια πολιτική δίκη, αλλά μια κανονική που απλώς δικάζονται πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα επεσήμανε ότι δεν αποκλείεται η δίκη στο Εφετείο να είναι πολύμηνη, «καθώς είναι μια δύσκολη, μεγάλη και σοβαρή υπόθεση».

Ο νομικός είπε, η αλλαγή του Ποινικού Κώδικά «μπορεί να έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως ήταν έργο δεκαετιών. Τα μέλη που συμμετείχαν, είχαν επιστημονικές απόψεις ώστε να εξορθολογιστεί ο ποινικός κώδικας που ίσχυε από το 1953 έως το 2019».

Ο κ. Μαντζουράνης, ήταν καυστικός απέναντι στον κ. Κοντονή ο οποίος παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσίας του για τον νέο ποινικό κώδικα που, όπως είπε, θα ευνοούσε τη Χρυσή Αυγή.

Για τη τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Μαντζουράνης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του. Λέγοντας ότι υπάρχουν κάποια κολλήματα που θα ήταν δύσκολο να ξεπεραστούν, όπως πώς συνταγματικά θα μπορούσε να στηριχθεί η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων πριν την αμετάκλητη καταδίκη.

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024