Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα στο MEGA: Ατυχής η πρόταση της εισαγγελέως για ελαφρυντικά

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα στο MEGA: Ατυχής η πρόταση της εισαγγελέως για ελαφρυντικά

Η εισαγγελέας άλλαξε τελικά την αρχική της πρόταση περί ελαφρυντικών (αρχικά είχε προτείνει μόνον για τρεις και την απόρριψη όλων των άλλων) μετά την δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης

Την αναγνώριση ελαφρυντικών σε όλους τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα και για εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση πρότεινε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας άλλαξε τελικά την αρχική της πρόταση περί ελαφρυντικών (αρχικά είχε προτείνει μόνον για τρεις και την απόρριψη όλων των άλλων) μετά την δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης, προτείνοντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου (όπως οριζόταν με τον παλιό Ποινικό Κώδικα) για όσους έχουν ενοχή για πλημμελήματα και για όσους έχουν ενοχή για ένταξη για εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές δραστηριότητες.

Αρχικά η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μόνο για τους στους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Για τους υπολοίπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών.

Μετά όμως τις δευτερολογίες των δικηγόρων και την υποβολή νέων αιτημάτων με βάση τον παλιό ποινικό κώδικα η εισαγγελική πρόταση άλλαξε.

Η πρότασή της δεν αφορά εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Ατυχής η πρόταση της εισαγγελέως

Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, κυρία Ελευθερία Τομπατζόγλου, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την εν λόγω πρόταση της εισαγγελέως, αναφέροντας πως «το συγκεκριμένο ελαφρυντικό χορηγείται σε περίπτωση που η εγκληματική οργάνωση έχει μεν συσταθεί, αλλά δεν υπάρχει τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιό της. Όχι δηλαδή ότι χορηγείται στους κατηγορουμένους που έχουν ενταχθεί αλλά δεν έχουν υπάρξει οι ίδιοι φυσικοί αυτουργοί κάποιου αδικήματος».

Κατά συνέπεια, όπως είπε, θεωρώ ότι ήταν κάπως ατυχής αυτή η πρόταση.

«Το γεγονός ότι το δικαστήριο είχε την ευχέρεια να αναγνωρίσει κάποια ελαφρυντικά είναι θεμιτό, σε μια ευνομούμενη πολιτεία επιβάλλεται. Από εκεί και πέρα για να μην δημιουργηθεί η αίσθηση της ατιμωρησίας και όχι φυσικά μόνο για να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και επί της ουσίας, θεωρώ ότι κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. Το ποιοι θα είναι αυτοί θα το κρίνει το δικαστήριο» τόνισε ερωτηθείσα για τους καταδικασθέντες.

Μιλώντας για τη μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, υποστήριξε πως «η δύναμη που έχει αυτή η γυναίκα ήταν τεράστια. Υπήρξαν στιγμές που ενώ η ίδια είναι ράκος ψυχολογικά προσπαθούσε να μας στηρίξει. Μας έλεγε ότι είναι δίπλα μας, έχει υπερβεί τα ανθρώπινα όρια η συμπεριφορά που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια».

«Είναι αδύνατο να έχει υποστεί άνθρωπος τέτοια απώλεια και να έχει μείνει αλώβητος, απλά προκειμένου να πετύχει την ελάχιστη δικαίωση για το παιδί της και τα παιδιά που δεν θέλει να χαθούν στο μέλλον, έχει δείξει αυτή τη δύναμη» συμπλήρωσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024