Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα επίθεση Ερντογάν στον Μακρόν : Τον κατηγόρησε για «αναίδεια και απρέπεια»

Νέα επίθεση Ερντογάν στον Μακρόν : Τον κατηγόρησε για «αναίδεια και απρέπεια»

«Ποιος είσαι εσύ που βάζεις στο στόμα σου την αναδιάρθρωση του Ισλάμ;», είπε ο Ερντογάν για τον Μακρόν, τον οποίο κατηγόρησε για «αναίδεια και απρέπεια».

Για ασέβεια και ανοικτή πρόκληση κατηγόρησε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντάς τον για τις δηλώσεις του για το Ισλάμ.

«Ασέβεια»

Σε ομιλία του με την ευκαιρία της εβδομάδας μουσουλμανικών τζαμιών και ιμάμηδων, o τούρκος πρόεδρος είπε ότι η δήλωση Μακρόν για την ’ισλαμική κρίση’ «σε μια πόλη που κυριαρχείται από μουσουλμάνους είναι κάτι περισσότερο από ασέβεια, είναι ανοικτή πρόκληση».

«Το γεγονός ότι μιλάει για αναδιάρθρωση του Ισλάμ πρόκειται για αναίδεια και απρέπεια. Ακουσες ποτέ από το στόμα μας να συζητούμε την αναδιάρθρωση του Χριστιανισμού; Ποιος είσαι εσύ που βάζεις στο στόμα σου την αναδιάρθρωση του Ισλάμ; Αναμένουμε από τον γάλλο πρόεδρο να ενεργήσει ως υπεύθυνος πολιτικός, αντί να ενεργεί ως αποικιακός κυβερνήτης», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι «το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί ήταν ο πιο γλυκός καρπός που γευτήκαμε μετά από 86 χρόνια ενός δίκαιου, δημοκρατικού και υπομονετικού αγώνα».

«Αφαιρέθηκε η σκιά»

Τόνισε πως «με την απόφαση της Αγίας Σοφίας αφαιρέθηκε η σκιά που κάλυπτε την ανεξαρτησία της και σώθηκε από τα δεσμά της», προσθέτοντας ότι χαρμόσυνα νέα ήταν και η απόφαση, αμέσως μετά, για μετατροπή του Μουσείου της Χώρας σε τζαμί.

Υποστήριξε ακόμη πως «το άνοιγμα της Μονής Σουμελά έδειξε σε όλους, φίλους και εχθρούς, ότι η χώρα μας δεν έχει κανένα κόμπλεξ όσον αφορά τη θρησκευτική ελευθερία».

Πηγή: philenews.com/ΚΥΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024