Νέα επίθεση Ερντογάν στον Μακρόν : Τον κατηγόρησε για «αναίδεια και απρέπεια»
«Ποιος είσαι εσύ που βάζεις στο στόμα σου την αναδιάρθρωση του Ισλάμ;», είπε ο Ερντογάν για τον Μακρόν, τον οποίο κατηγόρησε για «αναίδεια και απρέπεια».
Για ασέβεια και ανοικτή πρόκληση κατηγόρησε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντάς τον για τις δηλώσεις του για το Ισλάμ.
«Ασέβεια»
Σε ομιλία του με την ευκαιρία της εβδομάδας μουσουλμανικών τζαμιών και ιμάμηδων, o τούρκος πρόεδρος είπε ότι η δήλωση Μακρόν για την ’ισλαμική κρίση’ «σε μια πόλη που κυριαρχείται από μουσουλμάνους είναι κάτι περισσότερο από ασέβεια, είναι ανοικτή πρόκληση».
«Το γεγονός ότι μιλάει για αναδιάρθρωση του Ισλάμ πρόκειται για αναίδεια και απρέπεια. Ακουσες ποτέ από το στόμα μας να συζητούμε την αναδιάρθρωση του Χριστιανισμού; Ποιος είσαι εσύ που βάζεις στο στόμα σου την αναδιάρθρωση του Ισλάμ; Αναμένουμε από τον γάλλο πρόεδρο να ενεργήσει ως υπεύθυνος πολιτικός, αντί να ενεργεί ως αποικιακός κυβερνήτης», δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι «το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί ήταν ο πιο γλυκός καρπός που γευτήκαμε μετά από 86 χρόνια ενός δίκαιου, δημοκρατικού και υπομονετικού αγώνα».
«Αφαιρέθηκε η σκιά»
Τόνισε πως «με την απόφαση της Αγίας Σοφίας αφαιρέθηκε η σκιά που κάλυπτε την ανεξαρτησία της και σώθηκε από τα δεσμά της», προσθέτοντας ότι χαρμόσυνα νέα ήταν και η απόφαση, αμέσως μετά, για μετατροπή του Μουσείου της Χώρας σε τζαμί.
Υποστήριξε ακόμη πως «το άνοιγμα της Μονής Σουμελά έδειξε σε όλους, φίλους και εχθρούς, ότι η χώρα μας δεν έχει κανένα κόμπλεξ όσον αφορά τη θρησκευτική ελευθερία».
Πηγή: philenews.com/ΚΥΠΕ
- Αττική: Συνελήφθη ένας άντρας για διακίνηση ροζ κοκαΐνης
- Επίδομα παιδιού Α21: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
- Τι συμβαίνει όταν ποντίκια εργαστηρίου απελευθερώνονται στο λιβάδι
- Ξύλο σε αγώνα πρωταθλήματος Νέων στην Ισπανία – Εισέβαλαν στο γήπεδο και οι γονείς! (vids)
- Οικονομία: Από τους Baby Boomers στην Gen Z – Πώς επενδύει τα χρήματά της η κάθε γενιά
- Capital-Executive Ship Management: Στρατηγική συνεργασία SPV Axis Maritime
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442