Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Xρυσή Αυγή: Συστηματική δράση εγκληματικής οργάνωσης από το 2008

Xρυσή Αυγή: Συστηματική δράση εγκληματικής οργάνωσης από το 2008

Οργανωμένη και συστηματική δράση εγκληματικής οργάνωσης από το 2008, με την επίθεση στον χώρο Αντίπνοια, δέχεται για τη Χρυσή Αυγή το δικαστήριο με την απόφαση του επί της ενοχής.

Οργανωμένη και συστηματική δράση εγκληματικής οργάνωσης από το 2008, με την επίθεση στον χώρο Αντίπνοια, δέχεται το δικαστήριο με την απόφαση του επί της ενοχής.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, είναι ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση δύο από τους ήδη καταδικασθέντες αμετάκλητα για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο.

Δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν

Αντίστοιχα, ως δράση της οργάνωσης δέχεται επίσης τη δολοφονία του εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, την επίθεση στον χώρο Συνεργείο, αλλά και παλαιότερη επίθεση στην Κρήτη σε βάρος Πακιστανών εργατών.

Και αυτό γιατί κρίθηκαν ένοχοι ως μέλη της οργάνωσης οι δύο καταδικασθέντες ήδη σε κάθειρξη 21 ετών ο καθένας, δράστες της δολοφονίας του Λουκμάν, ένας από την υπόθεση του χώρου Συνεργείο, καθώς και ο πυρηνάρχης της τοπικής της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα.

Συνολικά, από τους 65 κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση οι 50, με τους 7 πρώην βουλευτές πρώην μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, να θεωρούνται διεύθυνση της Οργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μετατρέψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, όσον αφορά στην επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ, το εν λόγω αδίκημα παραγράφεται τον Σεπτέμβριο του 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024