Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάγδα Φύσσα : Η γυναίκα σύμβολο που βγήκε μπροστά για την καταδίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Μάγδα Φύσσα : Η γυναίκα σύμβολο που βγήκε μπροστά για την καταδίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Ο χρόνος για τη Μάγδα Φύσσα σταμάτησε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ο ο φασίστας Γιώργος Ρουπακιάς δολοφόνησε τον γιο της

«Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου» ήταν η πρώτη συγκλονιστική αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα μετά το άκουσμα της απόφασης για την ενοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο χρόνος για τη Μάγδα Φύσσα σταμάτησε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ο ο φασίστας Γιώργος Ρουπακιάς δολοφόνησε τον γιο της. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής καθώς ήρθαν στο φως μία σειρά επιθέσεων κατά προσφύγων και μελών αριστερών οργανώσεων.

Χρειάστηκαν να περάσουν 7 χρόνια για να μπορέσει το δικαστήριο να προχωρήσει στην έκδοση μιας ιστορικής απόφασης η οποία αναφέρει – κάτι που ήταν ήδη γνωστό στη συνείδηση του κόσμου – ότι η Χρυσή Αυγή έδρασε ως εγκληματική οργάνωση.

Μάγδα Φύσσα: Το σύμβολο της δίκης

«Ξανασυνάντησα τον γιο μου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα στον νεκροθάλαμο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Πολύς κόσμος γύρω μου, αλλά κανείς δεν μου μίλαγε.

Μετά από λίγο είδα το άψυχο σώμα του. Προσπάθησα να τον ζεστάνω. Ήθελα να φύγουμε από κει μέσα. Δεν μπορούσα να τον αποχωριστώ. Τρεις μαχαιριές. Είδα τα τραύματα στον πνεύμονα και στην καρδιά.

Από τότε, ούτε ο Παύλος έχει εμάς ούτε εμείς αυτόν. Μου λείπει. Όλα μου λείπουν. Η παρουσία του, οι κινήσεις του, η φωνή του. Κι εκείνη η πόρτα που, πλέον, δεν ανοίγει.

Από τότε ξεκίνησε ο γολγοθάς μας» είχε δηλώσει πριν αρκετά χρόνια η Μάγδα Φύσσα για τις πρώτες στιγμές μετά τη δολοφονία του γιου της.

Η Μάγδα Φύσσα βρισκόταν σε καθημερινή βάση στην αίθουσα του δικαστηρίου αντιμετωπίζοντας κατάματα όλους όσους – όπως αποδείχτηκε – υπήρξαν μέλη μίας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε με σχέδιο.

Γύρω από τη Μάγδα Φύσσα και τον αγώνα  για απονομή δικαιοσύνης για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, συσπειρώθηκαν χιλιάδες κόσμου.

Αντιφασίστες, φοιτητές, μέλη κινημάτων και απλός κόσμος βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της. Μέχρι και σήμερα, όπου η Μάγδα Φύσσα άκουσε συγκινημένη την απόφαση του δικαστηρίου τόσο για τη δολοφονία του Παύλου όσο και για τα υπόλοιπα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.

Η Μάγδα Φύσσα αγωνίστηκε μαζί με χιλιάδες δημοκρατικούς πολτίες για να βρεθούν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής εκεί που τους αξίζουν. Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Η οργισμένη αντίδραση κατά του Ρουπακιά

Οι στιγμές που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο στο δικαστήριο στη διάρκεια της πολυετούς διαδικασίας ήταν αρκετές. Μόλις η Μάγδα Φύσσα είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή της που διήρκησε δύο ημέρες, εκτόξευσε το μπουκάλι με το νερό που κρατούσε στα χέρια της εναντίον του δολοφόνου του γιου της.

«Αυτό για να με θυμάσαι…» είπε προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους βρισκόντουσαν μέσα στην αίθουσα.

«Τον ξαναμαχαιρώσατε σήμερα;»

Μία άλλη στιγμή που έμεινε χαραγμένη στα μάτια όλου του κόσμου ήταν όταν η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου είχε αναφέρει από την έδρα του δικαστηρίου ότι δεν είχε δοθεί εντολή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η Μάγδα Φύσσα πλησιάζει στην έδρα. «Να κάνω μια ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα… Δεν αισθάνομαι καλά και πρέπει να φύγω. Να μου απαντήσετε σε κάτι σήμερα.. Σήμερα 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τον ξαναμαχαιρώσατε σήμερα; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει…»

«Να σωθούν αθώα παιδιά»

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, είχε μιλήσει στην ΕΡΤ για το πως διαχειρίζεται τον χαμό του γιου της. «Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο, δεν μπορείς να το διανοηθείς, νεκρώνεις, δε ζεις, απλά αναπνέεις.. Εσείς θεωρείτε ότι εγώ κάνω κάτι πολύ δυνατό.

Εγώ κάνω ό,τι μπορώ να κάνω και για τον Παύλο και για όλα τα παιδιά εκεί έξω που θέλουν να είναι ελεύθερα». είχε τονίσει για να προσθέσει:

«Ελπίζω τα παιδιά εκεί έξω να πάρουν λίγο από το φως του.. Εγώ τον Παύλο μου δεν θα τον φέρω πίσω, εγώ παλεύω να καταδικαστούν οι δολοφόνοι και με αυτό τον τρόπο να σωθούν άλλα παιδιά… Να σωθούν αθώα παιδιά!».

Μία πρώτη δικαίωση για τα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης ήρθε σήμερα, αλλά ο αγώνας για την ήττα του φασισμού στην Ελλάδα δεν τελειώνει εδώ.

Η συγκινητική στιγμή με τη Μάγδα Φύσσα στο δικαστήριο

Το πρωί της Τετάρτης και λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την τύχη των μελών της Χρυσής Αυγής, μία έντονη συναισθηματική σκηνή βίωσαν όσοι βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα.

Η Μάγδα και Ειρήνη Φύσσα αγκαλιάστηκαν με τα ανίψια της, δίπλα τους και ο Παναγιώτης Φύσσας ενώ μία κοπέλα της προσέφερε κόκκινα τριαντάφυλλα.

H συγκίνηση είναι μεγάλη λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης με τη χαροκαμένη μάνα να είναι σήμερα όλη η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Μάγδα Φύσσα έφτασε στο Εφετείο λίγο μετά τις 8.30 το πρωί φορώντας μάσκα που γράφει Killah P, το καλλιτεχνικό όνομα του γιου της – που σήμαινε, σύμφωνα με τον ίδιο, «Killah Past – Δολοφόνος του παρελθόντος».

Η Μάγδα Φύσσα, όλα αυτά τα χρόνια σήκωσε στους δικούς της ώμους το βάρος της δίκης , ακόμα και όταν τα φώτα της δημοσιότητας δεν ήταν στραμμένα, όπως σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Με αξιοπρέπεια παρακολούθησε όλες τις συνεδριάσεις και με περιμένει με αγωνία να μάθει σήμερα, που έχουν πλέον συμπληρωθεί επτά χρόνια από τη δολοφονία του παιδιού της, την τιμωρία που θα επιφυλάξουν οι φυσικοί δικαστές στο δράστη και τους συμμέτοχους στο έγκλημα. Μία απόφαση, που όπως εύστοχα έχουν πει πολλοί, θα είναι και το μήνυμα της δικαιοσύνης προς την κοινωνία, που επίσης αναμένει με ξεχωριστό ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της ιστορικής αυτής δίκης.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024