Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή : 20.000 άνθρωποι ξεσπούν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της ιστορικής απόφασης

Χρυσή Αυγή : 20.000 άνθρωποι ξεσπούν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της ιστορικής απόφασης

Είναι η στιγμή που οι 20.000 διαδηλωτές ενημερώνονται από τα μεγάφωνα για την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή. Ξεσπούν σ’ ένα αυθόρμητο, παρατεταμένο, ενθουσιώδες χειροκρότημα. Την αγωνία για την απόφαση αντικαθιστούν χαμόγελα και αισιοδοξία

Είναι η στιγμή που οι 20.000 διαδηλωτές ενημερώνονται από τα μεγάφωνα για την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή. Ξεσπούν σ’ ένα αυθόρμητο, παρατεταμένο, ενθουσιώδες χειροκρότημα. Την αγωνία για την απόφαση αντικαθιστούν χαμόγελα και αισιοδοξία.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή διαμαρτυρίες που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα. Οι επίσημες εκτιμήσεις, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20.000 άτομα, τουλάχιστον.

Πολίτες από κάθε γωνιά της Αθήνας, άρχισαν από πολύ νωρίς το πρωί να συγκεντρώνονται έξω από το Εφετείο. Η λεωφόρος Αλεξάνδρας πλημμύρισε από κόσμο και στις 10 το πρωί η αστυνομία έκλεισε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μηνύματα όπως «Ο φόβος δεν θα νικήσει», «Μόνο δικαίωση», «Ποτέ ξανά φασισμός» και «οι Ναζί στη Φυλακή» κυριαρχούσαν σε κάθε πανό και σύνθημα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, φοιτητές αλλά και μαθητές, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ενόψει της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση, ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα την δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους».

«Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Έξω από το εφετείο βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Με απόλυτη ικανοποίηση υποδέχθηκαν την απόφαση τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ανακοινώσεις στις οποίες τονίζεται η σημερινή νίκη της δημοκρατίας, έκαναν τόσο ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος όταν έγιναν οι συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024