Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάνης Βαρουφάκης : Ζητά την παραίτηση Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια στο Εφετείο

Γιάνης Βαρουφάκης : Ζητά την παραίτηση Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια στο Εφετείο

«Είναι ζήτημα Δημοκρατίας», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης λέγοντας ότι πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα τη θέση του.

Την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης  με αφορμή την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και τα επεισόδια που ξέσπασαν στη διαδήλωση έξω από το Εφετείο, λίγα λεπτά με την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης της Χρυσής Αυγής, αλλά και την καταγγελία του για επεισόδιο με αστυνομικό των ΜΑΤ.

«Είναι ζήτημα Δημοκρατίας», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης λέγοντας ότι πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα τη θέση του.

Σε ανακοίνωσή του ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι «στα 3 δευτερόλεπτα ανάμεσα στην ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου και του ραντίσματος του επευφημούντος πλήθους με νερό και χημικά, ο κύριος Χρυσοχοϊδης πρόλαβε και μέτρησε «600 από τους 20.000, που έριξαν 150 μολότοφ σε 10 αυτοκίνητα της αστυνομίας» και πρόσθεσε: «υπό κανονικές συνθήκες θα συγχαίραμε την πρόοδο του κύριου Χρυσοχοϊδη, από την εποχή που δεν προλάβαινε να διαβάσει τα Μνημόνια και απλά τα ψήφιζε, σε έναν χαρισματικό «άνθρωπο της βροχής» με υπεράνθρωπες αριθμομνημονι(α)κές ικανότητες».

«Αλλά δεν είναι κανονικές οι συνθήκες», αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης και καταλήγει λέγοντας ότι «ο κύριος Χρυσοχοίδης, καλύπτοντας απολύτως την επίθεση σε απλούς πολίτες, κόμματα, βουλευτές και οργανώσεις, στέλνει σαφές σήμα ότι η συνθήκη της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παραμείνει μη-κανονική, στο έλεος των θεσμικών εκτροπών του, για όσο κατέχει αυτή τη θέση».

Νωρίτερα, είχε διαταχθεί ένορκη Διοικητική Εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες του γραμματέα του «ΜέΡΑ25», Γιάνη Βαρουφάκη για επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος του από αστυνομικό των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Εφετείο μετά την ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024