Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δική Χρυσής Αυγής - Καμπαγιάννης : Επισφραγίστηκε ότι είναι μια ναζιστική συμμορία μαχαιροβγαλτών

Δική Χρυσής Αυγής – Καμπαγιάννης : Επισφραγίστηκε ότι είναι μια ναζιστική συμμορία μαχαιροβγαλτών

Ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλλιεργατών

«Τίτλοι τέλους» έπεσαν στη δράση της Χρυσής Αυγής, μετά την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καταδίκασε για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση τα πολιτικά στελέχη του κόμματος της Χρυσής Αυγής, ύστερα από 5,5 έτη εκδίκασης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση η οποία έχει πολλαπλό αντίκτυπο στην κοινωνική και πολιτική σκηνή της χώρας επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Θανάσης Καμπαγιάννης, τόνισε ότι «το δικαστήριο δίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και έκρινε το σύνολο του πολιτικού της συμβουλίου ως διευθύνουσα ομάδα εγκληματικής οργάνωσης και το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας κρίθηκε κομμάτι της εγκληματικής οργάνωσης με την κατηγορία της ένταξης» είπε ο κ. Καμπαγιάννης.

«Επισφραγίστηκε σήμερα από το δικαστήριο, ότι η Χρυσή αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία μαχαιροβγαλτών», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπαγιάννης, ο οποίος προσέθεσε πως οι δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών εκπορεύονταν από τον Ν. Μιχαλολιάκο.

«Πρόκειται για μια πρώτη δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής βίας, ενώ σήμερα κέρδισε ο κόσμος της αλληλεγγύης και οι χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στο Εφετείο».

«Ελπίζουμε στη φάση των ποινών να μην επιτρέψει το δικαστήριο παρερμηνείες», προσέθεσε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 12/06/2012 τέσσερις Αιγύπτιοι αλιεργάτες που εργάζονταν στα καϊκια της Ιχθυόσκαλας και διέμεναν σε μονοκατοικία στο Ικόνιο Περάματος – όρια με Κερατσίνι – έγιναν στόχος επίθεσης λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα (03.10 περίπου) από ομάδα 20-25 ατόμων.

Συγκεκριμένα, 20 άτομα – 10 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. – επιβαίνοντα σε 10 μηχανάκια αφού έσπασαν τα παράθυρα της οικίας πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα επιτέθηκαν στους τέσσερις ψαράδες που βρήκαν μέσα στο σπίτι. Οι τρεις που κοιμούνταν στο σπίτι κατάφεραν να αποφύγουν την επίθεση, ο τέταρτος, όμως, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικιίας δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δεχτεί το μένος των Χρυσαυγιτών, οι οποίοι τον χτυπούσαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά. Πρόκειται για τον Αμπουζίντ Εμπάρακ του Αμπουζίντ, 28 ετών, πατέρα 3 παιδιών, στον οποίο προκάλεσαν βαρύτατο διπλό κάταγμα στην κάτω γνάθο και στα ρινικά οστά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάνειο και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό λόγω των βαρύτατων τραυμάτων του.

Λίγο αργότερα η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα – 5 άντρες και 1 δεκαοχτάχρονη γυναίκα – στη Λ. Σχιστού που εμπλέκονταν στην επίθεση. Τους απέδωσαν κατηγορίες για βαριά απρόκλητη σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας – καθώς εκτός από την μονοκατοικία, έσπασαν και 2 αυτοκίνητα και 1 τρίκυκλο που ήταν παρκαρισμένα έξω από την οικία ιδιοκτησίας των αλιεργατών – και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι δράστες της επίθεσης αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους. Πρόκειται για τους Ευγενικό Μάρκο, Αγριόγιαννη Δημήτρη, Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο, Θωμά Μαριά, Νικητοπούλου Ελένη-Χριστίνα και Αναστάσιο Πανταζή. Ο τελευταίος – επονομαζόμενος και πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα – είναι ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων της επίθεσης στους αφισσοκολλητές του ΠΑΜΕ ενώ εμπλέκεται και στη δολοφονία Π. Φύσσα και είναι ήδη προφυλακισμένος.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024