Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άμεσες ενέργειες Δήμου και Περιφέρειας για απομάκρυνση των χρυσαυγιτών

Άμεσες ενέργειες Δήμου και Περιφέρειας για απομάκρυνση των χρυσαυγιτών

Δεκτή έγινε από το Σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η πρόταση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη κατά την έναρξη της συνεδρίασης, να μην συνεχίσει σήμερα η διαδικασία εάν δεν αποχωρήσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Ελληνικής Αυγής για την Αττική» για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους

Δεκτή έγινε από το Σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η πρόταση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη κατά την έναρξη της συνεδρίασης, να μην συνεχίσει σήμερα η διαδικασία εάν δεν αποχωρήσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Ελληνικής Αυγής για την Αττική» για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους.

«Ως Περιφερειακό Συμβούλιο της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, έχουμε καθήκον να στείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι ένα ηχηρό μήνυμα, πως σ΄ ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος όπως η χώρα μας, δεν έχουν καμία θέση ο φασισμός και οι ναζιστικές αντιλήψεις», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την ημέρα «ιστορική» για την Ελληνική Δικαιοσύνη, που με την απόφασή της «δικαιώνει όσους πίστεψαν ότι πρέπει να μπει τέλος στη δράση των ‘ταγμάτων εφόδου’ μιας εγκληματικής οργάνωσης». Σήμερα, υπογράμμισε, νίκησε η δημοκρατία και αποστομώθηκαν όσοι προσπάθησαν να κρύψουν φασιστικές νοοτροπίες και αντιλήψεις, «φορώντας πολιτικό μανδύα»

Σφραγίστηκαν τα γραφεία της Ελληνικής Αυγής στο Δήμο Αθηναίων

Στο σφράγισμα των γραφείων της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα» (της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής) επικεφαλής της οποίας είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, προχώρησε ο δήμος Αθηναίων, με εντολή του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος.

Τα γραφεία στεγάζονταν σε ακίνητο του δήμου στην οδό Μ. Κοτοπούλη.

Επίσης ανακλήθηκε η απόσπαση στα γραφεία της, τεσσάρων δημοτικών υπαλλήλων, ενώ εστάλη και εξώδικο με το οποίο ζητείται η άμεση εκκένωση του χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμος Αθηναίων αποτάνθηκε ήδη και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της Χρυσής Αυγής.

«Να απαλλαχθεί ο Δήμος από την παρουσία τους»

«Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου απέδωσαν δικαιοσύνη» τονίζει σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» και επιτρέπουν τονίζει, «να ανοίξει πλέον μια νέα σελίδα στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, μια σελίδα απαλλαγμένη από τη σκιά των νεοναζιστών δολοφόνων και εκείνων που οργάνωναν και καθοδηγούσαν τη δράση τους ενάντια στη δημοκρατία, αλλά και την ανθρώπινη ζωή».

Ακόμη σημειώνει ότι «είναι αυτονόητο ότι τα μέλη της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουν θέση πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Μετά και τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου, η Ανοιχτή Πόλη θα διεκδικήσει να απαλλαχθεί ο Δήμος Αθηναίων το συντομότερο από την παρουσία τους».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος , σε δήλωσήτου, στο «popaganda» τονίζει μεταξύ άλλων : «Η δικαστική εξουσία σήμερα έκανε το καθήκον της στηρίζοντας τη Δημοκρατία. Για πόσο όμως ακόμα θα κρύβεται η πολιτική εξουσία πίσω από την δικαστική για να την ξελασπώνει;» Και υπογραμμίζει ότι « η καλύτερη άμυνα κατά των εχθρών της Δημοκρατίας δεν είναι η συρρίκνωσή της αλλά η διάχυσή της παντού».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024