Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεώργιος Σταμπέλος : Η «κατά λάθος» κλήση στον Ρουπακιά και το «κενό μνήμης» για τον Λαγό

Γεώργιος Σταμπέλος : Η «κατά λάθος» κλήση στον Ρουπακιά και το «κενό μνήμης» για τον Λαγό

Ο ίδιος κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής αλλά και μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, έχει δηλώσει ο κατηγορούμενος Γεώργιος Σταμπέλος.

Ο ίδιος  κρίθηκε ένοχος για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Η παρουσία του στο δικαστήριο εισέφερε την εικόνα ενός χρυσαυγίτη, που εξέφραζε με ένα συγκροτημένο και καθαρό λόγο το ιδεολογικό του πρόσημο δηλώνοντας πιστός στη Χρυσή Αυγή και φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι «οι σβάστικες πωλούνται σουβενίρ».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι βρέθηκε κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα, ένα που κατά λάθος – κατά τα λεγόμενά του – έκανε στον κατά ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και ένα ακόμα για αψυχολόγητους λόγους στον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.

Στο δικαστήριο παραδέχθηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα συναντήθηκε με τον συγκατηγορούμενό του Ιω. Καζαντζόγλου για να πάρει και να μοιράσει τρικάκια σχετικά με την ομιλία του Ν.Μιχακολιάκου. Ενας ισχυρισμός που δεν επιβεβαιώνεται καθώς δεν προσκομίστηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

«Βρέθηκα κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα», υποστήριξε και εξήγησε ότι στις 00:10 και 00:11, δηλαδή αμέσως μετά τη δολοφονία, τηλεφώνησε στον Ρουπακιά και αμέσως μετά στον Λαγό. «Οδηγούσα και αντί να καλέσω τον Πατέλη, πήρα κατά λάθος δύο φορές τον Ρουπακιά, ήταν ακριβώς μετά το όνομά του στο ευρετήριο», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, αλλά η έδρα του θύμισε την επισήμανση των ανακριτών ότι δεν ήταν αλφαβητικά η καταγραφή των επαφών στο κινητό του.

«Με το που απάντησε ο Ρουπακιάς μού λέει “δεν μπορώ να σου μιλήσω, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, μου παίρνουν το κινητό”», είπε ο Σταμπέλος και πρόσθεσε ότι αμέσως κάλεσε τον Λαγό από το δεύτερο κινητό που είχε μαζί του, επιβεβαιώνοντας ότι ο περιφερειάρχης ήταν ενήμερος για τη δολοφονία πριν μιλήσει με τον Πατέλη.

Ερωτηθείς σχετικά γιατί τηλεφώνησε στον Ιωάννη Λαγό, αρχικά είπε ότι ήταν σε σοκ για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι ήθελε να κάνει μια απλή ενημέρωση.

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε γιατί επέλεξε να ενημερώσει τον βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος, είπε ότι και ο ίδιος βρίσκει περίεργη την κίνησή του, ενώ επικαλέστηκε κενό μνήμης όταν ρωτήθηκε αν ο χρυσαυγίτης βουλευτής τον ρώτησε στον τηλέφωνο ποιος είναι αυτός ο Ρουπακιάς και γιατί τον έπαιρνε εκείνη την ώρα τηλέφωνο.

Αναμφισβήτητα με την απολογία του ο Γ. Σταμπέλος επιβάρυνε τον στενό πυρήνα της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια αλλά και την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης.

Επέμεινε στο ότι δεν θυμάται τίποτα πέρα από τα δύο συγκεκριμένα τηλεφωνήματα και πως τελικά τα τρικάκια τα πέταξε το ίδιο το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα στα σκουπίδια.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024