Παρίσι : Σε κατάσταση συναγερμού – Κλείνουν μπαρ, νυχτερινά κέντρα
Όπως λέει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πανεπιστημιακός γενικός χειρουργός στο Παρίσι κ. Παναγιώτης Λαϊνας, τα καφέ κλείνουν σήμερα στην γαλλική πρωτεύουσα.
Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα για τον κοροναϊό στο Παρίσι.
Όπως λέει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πανεπιστημιακός γενικός χειρουργός στο Παρίσι κ. Παναγιώτης Λαϊνας, τα καφέ κλείνουν σήμερα στην γαλλική πρωτεύουσα.
Θα παραμείνουν ωστόσο ανοιχτά μπιστρό και εστιατόρια με αυστηρά όμως μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό.
Τα νέα μέτρα, όπως λέει ο κ. Λαϊνας, ανακοινώθηκαν χθες λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφονται στο Παρίσι.
Εκτός από τα καφέ, κλείνουν και τα μπαρ και νυχτερινά κέντρα.
Τα εστιατόρια και τα μπιστρό θα παραμείνουν ανοιχτά, αλλά θα ισχύουν ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα: οι πελάτες θα πρέπει να καταχωρούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ενώ και αυτά θα κλείνουν από τις δέκα το βράδυ. Ανοιχτοί θα παραμείνουν και οι πολιτιστικοί χώροι, όπως τα σινεμά, τα θέατρα και τα μουσεία.
Ειδικά μέτρα ανακοινώθηκαν και για τα πανεπιστήμια, αφού τα αμφιθέατρα και οι τάξεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν σε πληρότητα το 50%.
Το μέγιστο επίπεδο συναγερμού στη Γαλλία τίθεται σε ισχύ όταν το ποσοστό κρουσμάτων σε μια περιοχή υπερβαίνει τα 250 ανά 100.000 άτομα και τουλάχιστον το 30% των κρεβατιών εντατικής θεραπείας προορίζονται για ασθενείς με Covid-19.
- Ελ Σαλβαδόρ: Διαδήλωση συγγενών φυλακισμένων εναντίον των ομαδικών δικών
- Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε νέα σειρά επιθέσεων τζιχαντιστών τις τελευταίες ημέρες
- Τουρκία: Το υπουργείο Αμυνας διαψεύδει δημοσιεύματα περί κοινής ναυπήγησης πολεμικών πλοίων με τις ΗΠΑ
- Λίβανος: 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο ανατολικό τμήμα της χώρας
- Τουρκία: Διέγραψαν μήνυμα με την αναβολή επίσκεψης Ερντογάν στα ΗΑΕ λόγω «προβλήματος υγείας» του Αλ Ναχιάν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: 13ωρο από σήμερα