Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μηταράκης : Για λόγους ασφαλείας δεν έλαβε άδεια η πτήση ολλανδών ακτιβιστών για Λέσβο

Μηταράκης : Για λόγους ασφαλείας δεν έλαβε άδεια η πτήση ολλανδών ακτιβιστών για Λέσβο

Το αεροπλάνο από την Ολλανδία οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν επιτράπηκε τελικά να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης πτήση τσάρτερ από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας το οποίο και συμβολικά θα ερχόταν άδειο προκειμένου να παραλάβει πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί για την Ολλανδία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή ήταν πρωτοβουλία Ολλανδών ακτιβιστών προκειμένου να εκτεθεί η Ολλανδική κυβέρνηση που δεν δέχεται τη μετακίνηση προσφύγων στα εδάφη της.

Καμία βέβαια μετακίνηση δεν θα μπορούσε να γίνει αφού όλοι όσοι ακόμα και από τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες υπάρχουν στη Μυτιλήνη δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Ενώ όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο προέβη και σε επίδειξη δύναμης έναντι των Ευρωπαίων και όχι μόνο ακτιβιστών, ακόμα και αν γινόταν κατορθωτό να επιβιβαστούν 200 άτομα στο αεροπλάνο αυτό δεν θα επιτρέπονταν να προσγειωθεί στην Ολλανδία και θα επέστρεφε στην Ελλάδα.

Οι λόγοι ασφαλείας συνίστανται στο ότι το γεγονός είχε γίνει γνωστό μεταξύ των όσων διαμένουν στο Καρά Τεπέ και πολλοί ήταν αυτοί που από το πρωί σχεδίαζαν να μετακινηθούν με ταξί στο αεροδρόμιο για να φύγουν στην Ολλανδία. Κάτι τέτοιο φυσικά μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα έξω από το αεροδρόμιο και στη δημιουργία ενός μίνι καταυλισμού εκεί, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το αεροπλάνο από την Ολλανδία οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Λόγους ασφαλείας επικαλείται το υπουργείο

«Για λόγους ασφαλείας», δεν επιτράπηκε σήμερα, αργά το μεσημέρι, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο tης Μυτιλήνης, αεροσκάφος πτήσης τσάρτερ από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το οποίο θα παρέμενε στο αεροδρόμιο προκειμένου να παραλάβει πρόσφυγες με προορισμό την Ολλανδία.

Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο περί πρωτοβουλίας Ολλανδών και άλλων Ευρωπαίων ακτιβιστών, προκειμένου να πιεσθεί η Ολλανδική κυβέρνηση να δεχθεί τη μετακίνηση προσφύγων στα εδάφη της. Όπως όμως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καμία μετακίνηση δεν θα μπορούσε να γίνει, αφού οι ευρισκόμενοι στη Μυτιλήνη πρόσφυγες δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε σχετική δήλωσή του για τα παραπάνω, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε:

«Οι μετεγκαταστάσεις αιτούντων άσυλο και αναγνωρισμένων προσφύγων, υπόκεινται στους κανόνες των επίσημων διακρατικών συμφωνιών. Όταν δεν ακολουθούνται, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν Η δημόσια ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024