Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πάμε Δανάη!»: Μία ελληνίδα καθηγήτρια μουσικής υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου 2020

«Πάμε Δανάη!»: Μία ελληνίδα καθηγήτρια μουσικής υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου 2020

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» γνωρίσαμε την Έφη Μπαχτσεβάνα, καθηγήτρια μουσικής στη Θεσσαλονίκη, που με την αγάπη της και το μεράκι της για τη δουλειά της, βρίσκεται σήμερα υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου 2020, χάρη σε μια πρωτοποριακή μέθοδο που ανέπτυξε

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, μας σύστησε την Έφη Μπαχτσεβάνα, καθηγήτρια μουσικής στη Θεσσαλονίκη, που με την αγάπη της και το μεράκι της για τη δουλειά της, βρίσκεται σήμερα υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου 2020, χάρη σε μια πρωτοποριακή μέθοδο που ανέπτυξε.

«Είμαι καθηγήτρια μουσικής και συγγραφέας. Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού, που ο ρόλος τους δεν είναι μόνο να μεταδώσουν τη γνώση στα παιδιά, αλλά είναι συμβουλευτικός, είναι καθοδηγητικός, είναι συνεργατικός. Πρέπει πάντα να είμαστε δίπλα στα παιδιά, να τα στηρίζουμε και να τα αγαπάμε», είπε η κ. Μπαχτσεβάνα.

Αναφερόμενη τους λόγους που την οδήγησαν στην υποψηφιότητά της για το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου, η ίδια εξήγησε ότι «Έχω δημιουργήσει και εφαρμόσει μια πρωτοποριακή μέθοδο, που λέγεται “Let’s play boomwhackers”. Μαθαίνω μουσική και αγγλικά στα παιδιά μέσω του παιχνιδιού. Ήμουν η πρώτη που δημιούργησα το 2012 την πρώτη boomwhackers ορχήστρα στην Ελλάδα, και ήμασταν ο πρώτο δήμος που υιοθετήσαμε αυτή τη μέθοδο».

«Η μέθοδος είχε θετική ανταπόκριση από όλους τους εκπαιδευτικούς. Έχω ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και την έχω διδάξει. Κάποια στιγμή ένας Ινδός δάσκαλος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μέθοδο και μου ζήτησε να κάνω μάθημα σε παιδιά στην Ινδία. Δέχτηκα με χαρά και μετά από αυτό, οι προτάσεις από σχολεία της Ινδίας έρχονταν καθημερινά. Αυτός ο εκπαιδευτικός οργανισμός με ανακάλυψε και μου ζήτησε να επισκεφθώ τον Απρίλιο την Ινδία, να εκπαιδεύσω τους δασκάλους, και να είμαι υποψήφια για το βραβείο. Το ταξίδι αναβλήθηκε λόγω κοροναϊού και μου είπαν ότι η απονομή θα γίνει διαδικτυακά», συνέχισε η ίδια.

Σημειώνεται ότι τα boomwhackers είναι μουσικά όργανα, πλαστικοί σωλήνες σε διαφορετικά χρώματα και μεγέθη, που όταν τα χτυπάμε σε οποιοδήποτε σημείο βγάζουν μουσική.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα δήλωσε μιλώντας στην κάμερα του «Πάμε Δανάη!»:

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024