Κοροναϊός : Κοιμούνται μέσα στα περίπτερά τους, επειδή δε γίνεται να τα κλείσουν στις 12
Υπάρχουν 24ωρα περίπτερα, στα οποία δεν χρειάστηκε ποτέ να τοποθετήσουν ρολά ή οποιαδήποτε άλλη υποδομή, προκειμένου να κλείνουν.
Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει στους περιπτεράδες ανά την Ελλάδα το μέτρο του «λουκέτου» στις 12 τα μεσάνυχτα έως και τις 5 το πρωί, που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και λίγες μέρες, προκειμένου να αποθαρρύνονται οι… ξενύχτηδες, να μη βρίσκουν αλκοόλ, και να μη δημιουργείται συνωστισμός στις πλατείες – ένα μέτρο, βέβαια, με αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητα…
Αφενός, λοιπόν, οι περιπτεράδες χάνουν έσοδα, αφετέρου, όμως, χάνουν και τον ύπνο τους προκειμένου να «φυλούν σκοπιά» για επίδοξους δράστες.
Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν 24ωρα περίπτερα, στα οποία δεν χρειάστηκε ποτέ να τοποθετήσουν ρολά ή οποιαδήποτε άλλη υποδομή, προκειμένου να κλείνουν.
Χαρακτηριστικά, στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου υπάρχουν αρκετά τέτοια περίπτερα, οι ιδιοκτήτες τους είναι αναγκασμένοι να κοιμούνται μέσα!
«Τα 24ωρα περίπτερα, ίσως, θα έπρεπε να εξαιρούνται. Γιατί, δεν μπορούν να κλείσουν», λέει στο ΚΡΗΤΗ TV ιδιοκτήτρια περιπτέρου.
«Βάζουν κορδέλες, κλείνουν απλώς το ρολό και κάθονται μέσα, με κάμερες, έχουν ανοιχτά τα φώτα…», αναφέρει η Ελένη Χαιρέτη, Πρόεδρος Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Ηρακλείου.
Την ίδια ώρα οι τζίροι στα περίπτερα έχουν πέσει σημαντικά, με τον κλάδο να χαρακτηρίζει ως άδικο το μέτρο του κλεισίματος των περιπτέρων μετά τα μεσάνυχτα.
Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ:
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442