Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αντάρτικο» καθηγητών για την τηλεκπαίδευση εν μέσω καταλήψεων

«Αντάρτικο» καθηγητών για την τηλεκπαίδευση εν μέσω καταλήψεων

Το συντονιστικό των μαθητών με φόντο το νέο μέτρο του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε το Σάββατο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

Έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης έχει προκαλέσει η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να υποχρεώσεις τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης στις περιπτώσεις που οι σχολικές μονάδες κλείνουν λόγω μαθητικών καταλήψεων.

Το συντονιστικό των μαθητών με φόντο το νέο μέτρο του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε το Σάββατο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι καθηγητές οι οποίοι αντιδρούν στο νέο μέτρο του υπουργείου Παιδείας.

«Το μέτρο με τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που κάνουν κατάληψη δεν είναι «καθόλου παιδαγωγικό» είπε στο Θέμα Fm ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος.

Δεν θα παίξουμε το ρόλο του δεσμοφύλακα

«Δεν μπορούμε να παίξουμε το ρόλο του δεσμοφύλακα και του καταδότη των μαθητών. Εμείς θα ξαναδούμε τα παιδιά, αν χαθεί η σχέση που έχουμε η προσπάθεια θα πάει χαμένη» είπε ο κ. Τσούχλος.

Όπως είπε «διαφωνούμε με την τηλεκπαίδεση αυτού του είδους, διαφωνούμε κάθετα με τις απουσίες».

Ανακοίνωσε, δε, ότι ως ΟΛΜΕ «θα κάνουμε στάση εργασίας σε σχολεία με κατάληψη, εκεί όπου θα μας επιβάλουν διευθυντές να κάνουμε τηλεκπαίδευση».

«Πρέπει να σεβόμαστε μαζικές συνελεύσεις μαθητών» πρόσθεσε ο ίδιος καταλήγοντας ότι την Πέμπτη η ομοσπονδία θα έχει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ανυποχώρητοι οι μαθητές

Ανυποχώρητο εν τω μεταξύ, εμφανίζεται  το Συντονιστικό των μαθητών καθώς αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στα σχολεία, ζητώντας μεταξύ άλλων μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.

Η  Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών της Αθήνας που συνεδρίαζε το Σάββατο στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας στα Πατήσια έδωσε «σήμα» για συνέχιση των καταλήψεων δίνοντας έτσι μία απάντηση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η οποία σε μία προσπάθεια να βάλει «φρένο» στις καταλήψεις έχει ζητήσει να πραγματοποιούνται τα μαθήματα σε όσα σχολεία έχει μπει λουκέτο μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πλέον μένει να δούμε πως θα κινηθεί το υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση που δεν «ξεφουσκώσουν» οι καταλήψεις με δεδομένο ότι και οι καθηγητές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εφαρμόσουν την τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.

«Ζητάμε λιγότερους μαθητές ανά τμήμα»

Κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πλάκας με συγκεκριμένα αιτήματα για το σχολείο τους ενώ παράλληλα δηλώνουν αντίθετοι στην τηλεκπαίδευση με απουσίες.

Όπως λένε δύο μαθητές του σχολείου, ο Γιώργος και ο Διονύσης, το σχολείο προχώρησε σε κατάληψη με  κυριότερο αίτημα να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές ανά τάξη.Αυτή τη στιγμή τα τμήματα απαρτίζονται από 24-28 μαθητές που συνωστίζονται σε μικρές αίθουσες.

Επίσης ζητούν να να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα έχουν αναλάβει οι ίδιοι χρέη καθαριότητας του σχολείου. «Εμείς τελούμε τις εργασίες καθαριότητας. Ορίζουμε επιτροπές ανά όροφο και δραστηριότητα και προσπαθούμε να κρατήσουμε το σχολείο καθαρό».

Παράλληλα οι μαθητές αναφέρονται στις δράσεις που αναλαμβάνουν οι μαθητές για να κάνουν το σχολείο τους καλύτερο – μεταξύ των οποίων το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων του κτιρίου.

Δηλώνουν αντίθετοι στο μέτρο για τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση χαρακτηρίζοντας το μέτρο του υπουργείου Παιδείας «τιμωρητικό» και κάνουν γνωστό πως όσο «θα είμαστε στοιβαγμένοι σε κλουβιά, το σχολείο δεν θα ανοίξει». Πρότασή τους να βρεθούν και να αξιοποιηθούν χώροι από την πολιτεία προκειμένου να μπορέσουν να «σπάσουν» τα τμήματα σε μικρότερα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024