«Κόκκινο» πανί για όσους μαθητές είναι υπέρ των καταλήψεων αποτελεί η τηλεκπαίδευση αφού προβλέπεται ότι θα παίρνουν απουσία όσοι συμμετέχουν στην κατάληψη.

«Κόκκινο» πανί για όσους μαθητές είναι υπέρ των καταλήψεων αποτελεί η τηλεκπαίδευση αφού προβλέπεται ότι θα παίρνουν απουσία όσοι συμμετέχουν στην κατάληψη.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, παρότι επιβάλει απουσίες στους καταληψίες, σε κάποια σχολεία έφερε τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με τους μαθητές να απαντούν πως δεν εκβιάζονται.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις και καλεί τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα να αποφασίσουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Περισσότερες αίθουσες, λιγότεροι μαθητές στις τάξεις, αυξημένο προσωπικό καθαριότητας και περισσότεροι εκπαιδευτικοί, παραμένουν τα βασικά αιτήματα των μαθητών.

Η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση είναι «κόκκινο» πανί, καθώς υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να μην κάνουν δεκτούς σε αυτή μαθητές που θα δηλώσουν ότι παραμένουν στην κατάληψη.

«Δεν μας άκουσαν»

Χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους, αρκετοί μαθητές θα επιστρέψουν αύριο στα θρανία κι αυτό γιατί, όπως λένε, ζητήθηκε από τους διευθυντές τους να δώσουν ονόματα καταληψιών που θα αποκλείονταν από την εκπαίδευση.

Το συντονιστικό των μαθητών που συνεδρίασε το Σάββατο αποφάσισε:

-Τη Δευτέρα να γίνουν παντού Γενικές Συνελεύσεις σχολείων και συνεδριάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών στους δήμους για να αποφασίσουν συλλογικά οι μαθητές τη συνέχεια του αγώνα.

-Συνάντηση μέσω zoom με Συντονιστικές Επιτροπές σε όλη την Ελλάδα.

-Συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10.00 στο μετρό Αμπελοκήπων, με τους μαθητές να δηλώνουν «είναι αυτονόητο ότι θα κλείσουμε τα σχολεία μας και θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση μαζί με όλο το λαό για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή».

Πορείες διαμαρτυρίας

Πορείες διαμαρτυρίες μαθητών θα πραγματοποιηθούν στις 7 Οκτωβρίου, ενώ την Παρασκευή στις 9 του μήνα θα διαδηλώσουν μπροστά από το υπουργείο Παιδείας. Στο πλευρό τους βρίσκονται γονείς και καθηγητές.

Η ομοσπονδία και οι ενώσεις λειτουργών μέσης εκπαίδευσης έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας τη Δευτέρα στα σχολεία, από τις 08:00 το πρωί ως τις 14:00 το μεσημέρι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr