Παρίσι: Ιδιοκτήτες εστιατορίων διαμαρτύρονται υπό τον φόβο κλεισίματος των καταστημάτων τους
Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε χθες ότι η περιοχή του Παρισιού θα τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού Covid-19 από την προσεχή Δευτέρα, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.
Ιδιοκτήτες εστιατορίων και εργαζόμενοι στάθηκαν σήμερα μπροστά από τα καταστήματά τους στο Παρίσι φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και χτυπώντας μαγειρικά σκεύη, για να ζητήσουν από τη γαλλική κυβέρνηση να μην επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.
Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε χθες ότι η περιοχή του Παρισιού θα τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού Covid-19 από την προσεχή Δευτέρα, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.
Οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων φοβούνται για το ενδεχόμενο να κληθούν να κλείσουν εντελώς τα καταστήματά τους, ένα ενδεχόμενο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οριστικό «λουκέτο» των επιχειρήσεών τους. Τα μπαρ και τα εστιατόρια στη γαλλική πρωτεύουσα πρέπει να κλείνουν έως τις 10 το βράδυ, βάσει των ισχυόντων μέτρων κατά του νέου κορονοϊού.
«Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για τις δουλειές μας, για τους μισθούς μας, για το μέλλον μας», είπε στο Reuters ο Αντρέα Βιντσέντζι, που διευθύνει το εστιατόριο La Ville de Provins στο βόρειο Παρίσι.
Ο βραβευθείς με δύο αστέρια Μισελέν σεφ Φιλίπ Ετσεμπέστ κάλεσε τους συναδέλφους του ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ να διαμαρτυρηθούν για το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων τους, προτείνοντάς τους να σταθούν έξω από αυτά σήμερα και να κάνουν θόρυβο.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442