Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Αρνητικός στον κοροναϊό ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η σύζυγός του

ΗΠΑ : Αρνητικός στον κοροναϊό ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η σύζυγός του

Το δεξί χέρι του Τραμπ φαίνεται πως απέφυγε τη λοίμωξη

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς διαγνώσθηκε αρνητικός στον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Όπως δήλωσε στα αμερικανικά ΜΜΕ: «Σήμερα το πρωί, ο αντιπρόεδρος Πενς και η Δεύτερη Κυρία διαγνώσθηκαν αρνητικοί στην Covid-19. Η κατάσταση της υγείας του αντιπροέδρου Πενς παραμένει καλή και εύχεται στους Τραμπ καλή ανάρρωση».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Πενς τόνισε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έκανε τεστ για κοροναϊό σε καθημερινή βάση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του διαγνώστηκαν με κοροναϊό λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε ότι νοσεί η στενή συνεργάτιδα του Τραμπ, Χόουπ Χικς.

Ο Πενς έγραψε στο Twitter τις ευχές του προς τον πρόεδρο και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ:

«Η Κάρεν κι εγώ στέλνουμε την αγάπη και τις προσευχές μας στους αγαπημένους μας φίλους, τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ. Μαζί με εκατομμύρια πολίτες σε όλες τις ΗΠΑ, προσευχόμαστε για την άμεση και πλήρη ανάρρωσή τους. Ο Θεός να σε έχει καλά πρόεδρε Τραμπ και υπέροχη πρώτη κυρία μας, Μελάνια».

Ο Τραμπ και η ομάδα του ταξίδευαν σε όλη την αμερικανική επικράτεια στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκες.

Μάλιστα, ορισμένοι συνεργάτες του Τραμπ αρνήθηκαν να φορέσουν τις μάσκες τους ακόμη και όταν βρίσκονταν στο κοινό του ντιμπέιτ της Τρίτης, παραβιάζοντας τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για τον περιορισμό της πανδημίας στο Οχάιο.

Αν ο Τραμπ υπέκυπτε στον κοροναϊό, ο Πενς θα μπορούσε να αναλάβει προεδρικά καθήκοντα, βάσει της 25ης Τροποποίησης του αμερικανικού συντάγματος. Ο 74χρονος Τραμπ ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρές επιπλοκές του κοροναϊού, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραπονέθηκε την Τετάρτη σε βοηθούς του ότι δεν αισθανόταν καλά.

Μέχρι στιγμής το προεδρικό ζεύγος δεν έχει δημοσιοποιήσει το αν και ποια συμπτώματα έχει εμφανίσει, με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου να αναφέρει ότι και οι δύο είναι «καλά στην υγεία τους».

Την επόμενη Πέμπτη ο Πενς αναμένεται να αντιμετωπίσει σε ντιμπέιτ την υποψήφια αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, και το πιθανότερο είναι ότι θα αναλάβει μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας, αφού ο Τραμπ έχει ήδη αναβάλει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Σαββάτου και της Κυριακής.

Ο Τραμπ και ο Πενς έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τα χειρότερα της πανδημίας. Ο πρόεδρος υποβάθμιζε επί μήνες τη σοβαρότητα του κοροναϊού, παρά το γεγονός ότι είχε αποκαλύψει εμπιστευτικά στον δημοσιογράφο Μπομπ Γούντγουορντ ότι γνώριζε πως ήταν θανατηφόρος. Τον Ιούνιο, ο Πενς έγραφε στη Wall Street Journal ότι «νικάμε τη μάχη εναντίον του αόρατου εχθρού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024