Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη : Πορείας διαμαρτυρίας φοιτητών - Τα αιτήματά τους

Θεσσαλονίκη : Πορείας διαμαρτυρίας φοιτητών – Τα αιτήματά τους

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα των 13 φοιτητικών συλλόγων Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικού, Ψυχολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΦΦΑ, Ιατρικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και ΣΟΦΕΘ.

Οι φοιτητές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, σε πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, απαίτησαν, μεταξύ άλλων, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία στους φοιτητικούς χώρους και τις σχολές.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes, ζήτησαν πύκνωση δρομολογίων, στέγαση σε φοιτητές, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων για καθαριότητα, συντήρηση, φύλαξη και σίτιση.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα των 13 φοιτητικών συλλόγων Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικού, Ψυχολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΦΦΑ, Ιατρικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και ΣΟΦΕΘ.

Αυτά που απαιτούν μεταξύ άλλων είναι:

– Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων για καθαριότητα, συντήρηση, φύλαξη, σίτιση στις εστίες.

– Να στεγαστούν όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές. Υπενοικίαση ξενοδοχείων με κρατική ευθύνη έτσι ώστε να στεγαστούν όλοι οι φοιτητές που θα κάνουν αίτηση στην εστία και δεν χωράνε. Μόνιμη επιδότηση φοιτητικής κατοικίες στις οικογένειες των φοιτητών σε μηνιαία βάση.

– Να διατεθούν χρήματα από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) για τις τρέχουσες ανάγκες

– Πύκνωση δρομολογίων των αστικών λεωφορείων που εξυπηρετούν τους φοιτητές από και προς τις Σχολές. Δωρεάν μετακίνηση στα υπεραστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να επιστρέψουν οι φοιτητές στον τόπο σπουδών τους

– Αξιοποίηση όλων των αμφιθεάτρων που είναι αχρησιμοποίητα ή χρησιμοποιούνται από ένα τμήμα μόνο σε κάθε σχολή και των αιθουσών τελετών όπου υπάρχουν, συνεδριακών κέντρων με κατάλληλη διαμόρφωση τους ώστε να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις.

– Πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού και εξασφάλιση του απαραίτητου εργαστηριακού εξοπλισμού έτσι ώστε τα τμήματα να σπάσουν σε μικρότερα και να πραγματοποιηθούν οι διαλέξεις και τα εργαστήρια δια ζώσης, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

– Υπουργείο και Ιδρύματα να εξασφαλίσουν όλα τα αναγκαία μέτρα (τακτικές απολυμάνσεις, αποφυγή συνωστισμού) και ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά) για όλους τους φοιτητές.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024